Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Xerrada en línia amb escoles i instituts pel Dia Internacional del Poble Gitano
Xerrada en línia amb escoles i instituts pel Dia Internacional del Poble Gitano
Tumenge Cali, amb la coordinació del Pla Integral del Poble Gitano de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Badia del Vallès, ha organitzat aquest matí una xerrada en línia dirigida a escoles i instituts, tant de Badia com d'altres municipis, dedicada a la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano. Per part de Badia han participat grups de 6è de les escoles La Sardana i Las Seguidillas.

A la xerrada s'ha explicat l'origen del poble gitano, provinent de la zona de Kannauj, al nord de L'Índia, la seva distribució a diversos països del món i les situacions de discriminació que ha hagut de patir. També s'ha explicat als infants i joves els trets principals de la seva cultura i s'ha mostrat els estereotips que tradicionalment s'associen amb aquest poble.

Les intervencions de tres referents educatius, que han explicat llurs processos de superació per finalitzar estudis que els permetessin millorar la seva situació vital, han estat especialment emotives. També han animat als infants i joves a seguir els seus somnis i no deixar-se influir pels prejudicis de l'entorn.

Demà, acte de commemoració a l'Auditori Municipal

Els actes en commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano continuaran demà, 8 d'abril. A partir de les 19 hores, l'Auditori Municipal de Badia acollirà l'acte principal, que oferirà la lectura de commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano, la lectura d'un conte gitano, "Los piratas buscatesoros", de Josefa Flores Arenas, i una actuació de flamenc, a càrrec de l'equip artístic de "Las Cuevas de Can Singla".

Per assistir a l'acte de dijous, cal fer reserva prèvia d'entrada a https://recintes.cat/badiadelvalles, que estan a punt d'exhaurir-se.

Publicat el 07.04.2021
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^