Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia se suma, avui, 10 d'octubre, a la commemoració del Dia de la Salut Mental, amb el lema Treball i salut mental, un vincle fonamental
Badia se suma, avui, 10 d´octubre, a la commemoració del Dia de la Salut Mental, amb el lema “Treball i salut mental, un vincle fonamental”

Treball i salut mental, un vincle fonamental, és el lema per commemorar a Espanya el Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d'octubre. Badia se suma a la commemoració per conscienciar sobre la importància que té el treball i les condicions laborals per al benestar de les persones treballadores.

El treball és un factor molt important per a la salut mental, per tant, cal cuidar els entorns i les condicions laborals per promoure el benestar de les persones treballadores. A més, la baixa inserció laboral de les persones amb problemes de salut mental és una de les principals barreres per a la seva inclusió social, degut als prejudicis. El treball forma part de l'evolució de les persones amb problemes de salut mental i facilita que siguin ciutadans i ciutadanes de ple dret, així com formar part activa de la societat, amb capacitat d'aportar.

Cartell Dia de la Salut Mental 2024

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Mundial de la Salut Mental, va néixer l'any 1992 per equiparar la salut mental amb la salut física. Els seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l'estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l'atenció.

La salut mental i el benestar emocional és un concepte ampli relacionat amb la manera com ens sentim, pensem o actuem en el nostre dia a dia. Es pot definir com un estat d'equilibri i benestar en què una persona és conscient de les seves capacitats i pot desenvolupar les seves habilitats cognitives i emocionals, viure en societat i satisfer adequadament les demandes de la vida quotidiana. Així, la salut mental és la base per al benestar i el funcionament efectiu de les persones i de les comunitats i esdevé un aspecte indissociable del concepte de salut: no es pot tenir un bon estat de salut sense una bona salut mental.

Publicat el 10.10.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^