Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya de control de l'ús dels patinets elèctrics i de les cadiretes per a infants als vehicles
Campanya de control de l'ús dels patinets elèctrics i de les cadiretes per a infants als vehicles
La Policia Local de Badia està duent a terme aquest mes de setembre una campanya de control de l´ús dels patinets elèctrics i de les cadiretes per a infants als automòbils, coincidint amb l'inici del curs escolar.

La Policia està controlant l’ús correcte dels patinets a Badia del Vallès, per garantir la seguretat dels ocupants d'aquests vehicles de mobilitat personal i dels vianants i, en cas necessari, sanciona les persones conductores que no compleixin amb les normes de circulació a què estan subjectes aquests vehicles. Recordem que els patinets són d’ús únicament individual, en cap cas es pot portar acompanyant, i cal circular únicament per la calçada; no es pot circular per voreres o zones de vianants i la seva velocitat no pot superar els 25 km/h.

En aquest díptic del Servei Català de Trànsit, pots veure 13 normes de circulació que han de complir aquests vehicles de mobilitat personal:

13 normes de circulació per a vehicles de mobilitat personal

13 normes de circulació per a vehicles de mobilitat personal

Fitxer: 13_normes_circulacio_VMP.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 507.87 kB

Cadiretes, obligatòries per infants d'alçada igual o inferior a 1,35 metres

Pel que fa a l’ús de les cadiretes als vehicles, recordem que, els menors amb una alçada igual o inferior a 1,35 metres han d'ocupar obligatòriament els seients del darrere del vehicle i han d'utilitzar sempre un sistema de retenció infantil, (SRI) adaptat a la seva talla i pes. A més, fins a una alçada d'1,50 metres, és recomanable que els infants continuïn fent servir un sistema de retenció. Cal triar el més convenient sempre en relació amb el pes i l'alçada de l'infant, mai per la seva edat. Assegura't que el sistema està homologat, que porta el distintiu o etiqueta corresponent i que està correctament ancorat en el vehicle per assegurar la seva retenció en cas de col·lisió.

Adjuntem un díptic del Servei Català de Trànsit amb indicacions i recomanacions per a un bon ús dels sistemes de retenció infantil.

Díptic cadiretes

Díptic cadiretes

Fitxer: 2016_02_diptic_al_cotxe_protegeix_los.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.17 MB

Publicat el 13.09.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^