L'atenció primària té un paper fonamental en la promoció de la salut comunitària i l'abordatge integral dels pacients. Per aquest motiu és essencial que les persones residents de Medicina i d'Infermeria Familiar i Comunitària coneguin els recursos comunitaris del seu territori per treballar en xarxa i fomentar una atenció centrada en la persona.
El taller, dissenyat amb una metodologia docent que parteix de la ludificació, planteja un aprenentatge basat en casos: per equips, les persones participants han de resoldre situacions clíniques i socials amb aplicació de recursos reals del territori. A més, el fet d'aplicar estratègies de resolució de problemes en un context col·laboratiu fomenta el treball en equip. Aquest aspecte també és clau en la formació de residents perquè els equips d'atenció primària treballen diàriament de manera transversal i des d'una perspectiva multidisciplinària.
Segona edició
Les persones residents que han participat en aquesta segona edició del taller van recórrer punts clau de Badia del Vallès. Alguns van ser l'Edifici El Molí o la Biblioteca Vicente Aleixandre, ambdós equipaments cívics, socials i culturals; i el Mercat Municipal. Però també es va afegir la zona de ruta saludable del Riu Sec com un actiu més al servei de la població.