Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Restriccions en el reg de jardins i en altres usos de l'aigua a Badia
Restriccions en el reg de jardins i en altres usos de l´aigua a Badia
Badia del Vallès continua en situació d'alerta per la sequera, tot i la millora en l'estat dels embassaments en els darrers mesos. Aquesta situació implica que encara hi ha restriccions en els usos de l'aigua, fixades per la Generalitat de Catalunya, que a continuació detallem.

Consum per a l'abastament de la població
Els volums lliurats per a l'abastament de la població no poden superar una dotació màxima equivalent de 250 litres per habitant i dia, incloent-hi les fraccions servides des dels recursos propis municipals.

Reg de jardins i zones verdes
El reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com particular, s'ha de fer només en l'horari de menys insolació (de 20 a 8 h). La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable i s'ha d'adaptar en tot moment a les condicions de temperatura i humitat. Cal evitar el reg durant moments de pluja, sigui utilitzant sensors automàtics o mitjançant altres formes de supervisió del reg. En qualsevol cas, no es pot superar una dotació de 450 m³/ha/mes.

El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana. Els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar el dimecres i el dissabte, i els que tinguin numeració senar el dijous i el diumenge.

Neteja de carrers, paviments, façanes i similars
Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d'alta pressió. Els serveis municipals han de fer la neteja amb la mínima despesa d'aigua indispensable i prioritzant, quan sigui possible, l'ús d'aigua no procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable.

Neteja de vehicles
La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.
  • Fora dels establiments comercials, es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda.
  • També es permet la neteja de vehicles fora d'establiments comercials si és necessari per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals. Dintre d'aquesta categoria s'inclouen els vehicles de transport de menjar, transport d'animals (vius o morts), ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments, així com els vehicles de transport de residus. En qualsevol cas, la neteja es farà amb la mínima utilització d'aigua possible.

Pots consultar tota la informació sobre la sequera al web de l'Agència Catalana de l'Aigua https://aplicacions.aca.gencat.cat/visseq/estat-actual

Demanem la col·laboració per reduir el consum d'aigua tot el possible, com s'ha fet fins ara, per garantir el subministrament de cara als mesos vinents. Moltes gràcies!

Publicat el 02.08.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^