Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
024 i 061, telèfons per prevenir el suïcidi
024 i 061, telèfons per prevenir el suïcidi

El 10 de setembre, és el Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi. A Catalunya, els darrers anys s'ha produït un increment significatiu del nombre de suïcidis entre persones menors d'edat. Per lluitar contra aquest problema de salut global i conscienciar sobre la necessitat de prendre mesures de prevenció, des de l'Ajuntament facilitem els telèfons d'atenció per a la prevenció del suïcidi: 024 i 061 i la pàgina web de la Generalitat https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/s/suicidi-conducta-suicida/.

El 024 és el número de telèfon impulsat per Ministeri de Sanitat del Govern espanyol per ajudar les persones que presenten una conducta suïcida. És un telèfon gratuït, anònim i confidencial, operatiu les 24 hores de cada dia de l'any i el gestiona la Creu Roja, que compta amb un grup de psicòlegs i especialistes.

El telèfon 061 Salut Respon, de la Generalitat de Catalunya, també ofereix atenció a persones amb risc de suïcidi mitjançant un equip especialitzat en salut mental. Les trucades s'atenen les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any i el professional activa els recursos que necessita la persona. Ja han atès 1.716 trucades.

En ambdós casos, atenen a persones amb conducta suïcida, als seus familiars o a persones properes.

L'OMS considera la mort per suïcidi com un problema de salut global i cada 10 de setembre promou el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, amb l'objectiu de difondre mundialment que el suïcidi pot prevenir-se. Per acord del ple municipal, l'Ajuntament de Badia també s'ha sumat a la conscienciació sobre el suïcidi i continuarà informant sobre les mesures per prevenir-lo.

Per evitar els suïcidis, el millor és parlar-ne. Si et trobes en aquesta situació o tens algun familiar o conegut en risc de cometre suïcidi, truca al 024 o al 061!

Publicat el 10.09.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^