La responsable del CAP ha comentat que Badia, com tot Catalunya, es troba en fase de mitigació de la COVID-19. Això implica que cal evitar que les persones malaltes entrin en contacte amb persones que no ho estan i que cal extremar les mesures d'autoprotecció.
Núria Puchol ha destacat que el fet de sectoritzar el CAP per crear un circuit específic per a la COVID-19 facilita que no hi hagi contactes entre persones que poden tenir la malaltia i la resta de persones usuàries del servei.
La doctora Puchol ha comentat que, ara per ara, la prestació del servei al CAP està dins dels paràmetres d'activitat normal. També ha explicat que hi ha una novetat en el procediment per detectar nous casos, que és fer tests ràpids d'antigènics per a contactes com a pacients amb símptomes, que tenen resultats molt similars a les proves PCRs i que poden oferir resultats en només 15 minuts.
La responsable del CAP ha valorat molt positivament la coordinació amb els centres escolars de Badia i ha dit que la situació a les classes està controlada.
El CAP Badia, seu de la Unitat de suport COVID de l'Atenció Primària Metropolitana Nord
La doctora Puchol ha explicat que la presència de nombrosos vehicles de l'Institut Català de Salut a l'exterior de l'ambulatori es deu al fet que el CAP acull la seu de la Unitat de suport COVID que dona servei a l'Atenció Primària de la Metropolitana Nord, des de fa un mes.
Badia ha estat seleccionada com a seu d'aquest servei per la seva ubicació centralitzada dins de la zona i per la capacitat que ofereixen les seves instal·lacions. Aquesta unitat gestiona les proves a totes les escoles i les residències de gent gran de tota l'àrea sanitària.
La doctora ha transmès un missatge de confiança amb relació a l'evolució de la COVID-19: "Hem de resistir i contenir la malaltia; estem més preparats i sabem millor com hem d'actuar".
La COVID comença a afectar a persones de més edat
La doctora Puchol ha explicat que les darreres setmanes, la majoria de persones que patien la malaltia era gent jove, i que ara estan detectant que s'està desplaçant a persones d'edat més gran, amb una mitjana de 45-50 anys. La doctora ha destacat que tenir més de 50 anys és un factor de risc de cara a l'evolució de la malaltia i a possibles complicacions.
Èxit de la campanya de la grip
La doctora també explicat que la campanya de vacunació de la grip està tenint un gran èxit a Badia, amb unes 130 vacunacions diàries. També ha explicat que s'ha detectat que persones grans que no es vacunaven sí que ho han fet aquest any. Núria Puchol ha insistit en el fet que és molt recomanable que les persones més grans de 60 anys i les persones amb patologies prèvies es vacunin. La campanya finalitzarà el 30 de novembre, però se seguirà vacunant mentre hi hagi persones que ho necessitin.
L'alcaldessa Eva Menor ha aprofitat la reunió per agrair a tot l'equip del CAP Badia la seva dedicació i esforços durant tots aquests mesos de pandèmia.