Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Campanya de vacunació de la grip al CAP Badia, a partir del 19 d'octubre
Reunió de coordinació entre l'Ajuntament i el CAP Badia
La campanya de vacunació de la grip al CAP Badia s'inicia a partir del 19 d'octubre i la instal·lació obrirà nous accessos, a partir de l'1 d'octubre, per diferenciar les visites a atenció primària o especialitats mèdiques de les proves per la COVID. Aquestes informacions les va transmetre l'equip directiu del CAP de Badia del Vallès, en una reunió telemàtica amb l'Ajuntament en què va participar l'alcaldessa, Eva Menor, i que va tenir lloc ahir.

La campanya de vacunació de la grip s'iniciarà, a partir del 19 d'octubre de forma efectiva encara que els usuaris ja es poden programar a data d'avui.

La vacunació es farà a una àrea diferenciada del CAP i s'hi accedirà mitjançant un circuït específic a traves de la segona entrada del jardí (a l'esquerra) de la façana principal de l'edifici. D'aquesta manera, es podrà separar les persones que vénen a vacunar-se de la grip de la resta de persones que accedeixin a la instal·lació evitant aglomeracions.

Per vacunar-se de la grip, caldrà reservar cita prèvia, mitjançant el telèfon 937 284 444, internet o presencialment. Es recomana fer-ho mitjançant trucada o reserva d'internet. S'oferirà el servei de vacunació en horari de matí (10 a 13 hores) i tarda (16 a 19 hores).

Es recomana especialment la vacunació de la grip a persones de més de 65 anys o les que tinguin una patologia prèvia. Enguany, tenint en compte la situació de pandèmia, és molt recomanable que tothom es vacuni perquè, en evitar caure malalt de grip, el cos té més defenses per lluitar contra altres malalties, com ara la COVID.

Circuit específic per a casos COVID
A la reunió, la responsable del CAP també va informar que, a partir de dijous 1 d'octubre, s'habilita un nou accés específic per a persones que hi vinguin per control de COVID o per símptomes compatibles amb la malaltia.
A l'entrada principal hi haurà un sanitari que orientarà les persones que han d'anar al servei COVID i les indicarà un accés específic, a la porta exterior que hi ha baixant la rampa d'urgències, a la dreta de la façana de l'edifici. Allà seran ateses per un equip conformat per quatre persones: metge, infermera, TCAI (tècnic en cures auxiliars d'infermeria) i administrativa.

Amb la diferenciació de circuits específics segons la necessitat del usuaris es pretén controlar l'aforament de les sales d'espera i donar atenció acurada i el més efectiva possible segons la necessitat de la persona, per poder-los garantir una atenció de qualitat i segura.

Per qualsevol altra demanda caldrà contactar el CAP mitjançant el telèfon 937 284 444, internet, telèfon propi del CAP o presencialment. A través de la programació del CAP, s'atendran les urgències no COVID i les visites programades amb l'equip de referència, prioritzant l'atenció no presencial.

La directora del CAP va anunciar també que, a partir de la setmana vinent, es començarà a fer la campanya de vacunació a les escoles amb un equip, seguint el calendari de vacunacions per als infants per així protegir davant d'altres malalties, tal com s'ha fet anys anteriors.

COVID a Badia: Situació estable i bons resultats, però cal no confiar-se
A la reunió també es va analitzar l'evolució de la COVID a Badia, que la directora del CAP va definir com a “estable i amb resultats millors que la mitjana”. La doctora Puchol va fer una crida a continuar mantenint la prudència, aplicant en tot moment les mesures de protecció (mascaretes, distància de seguretat i rentat de mans) i no confiar-se, sobretot en trobades familiars, a la sortida dels col·legis o als parcs, situacions en què es relaxen les mesures de protecció i que poden propiciar un contagi. Tal com va explicar, “per ara la incidència és estable i controlada i els indicadors són bons a Badia, però aquesta situació pot empitjorar si ens confiem”.

Informació sobre la incidència de la COVID
Recordem que es pot consultar la incidència de la COVID-19, mitjançant el portal del Departament de Salut, que publica l'evolució diària. L'accés és aquest: https://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus
També s'ha posat en marxa el portal Traçacovid, que informa de l'afectació de la COVID als centres escolars. S'hi pot accedir en aquesta adreça: https://tracacovid.akamaized.net/.

Publicat el 30.09.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^