Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Josep Martinez Valencia destaca la convivència, el medi ambient, una ciutat per a tots i totes, la millora del finançament i la retirada l'amiant com les seves prioritats de Govern
Josep Martínez Valencia, durant el seu discurs d'investidura
El nou alcalde de Badia del Vallès, Josep Martínez Valencia, va fixar, dissabte, en el seu parlament un cop designat, les prioritats que ha establert per al seu mandat: convivència, medi ambient, una ciutat per a tots i totes, la millora del finançament i la retirada de l'amiant.

Compromisos de mandat

A la seva intervenció, va resumir els seus compromisos com “les quatre C”: Convivència, Clima (medi ambient), Carrer (ciutat per a tots i totes) i Calers (recursos i millora del finançament). A més, es va referir explícitament a la retirada de l'amiant: “Em comprometo a retirar l'amiant amb tot l'esforç que calgui, amb totes i cadascuna de les dificultats que se'ns plantegi, perquè aconseguirem entre tots que Badia sigui la primera ciutat lliure d'amiant d'Europa”.

Innovar en la gestió

L'alcalde va subratllar que vol innovar en la seva gestió: “Ara estic a l'Ajuntament, per pensar, per prendre decisions amb determinació, per resoldre els vostres problemes; innovaré, ho faré diferent, amb els peus a la ciutat; allò de “sempre s'ha fet així” no va amb mi”.

Agraïment a Eva Menor

Va voler agrair la feina a la seva antecessora en el càrrec, Eva Menor: “Gràcies, Eva, per la teva dedicació, per la teva entrega, i pel teu amor per Badia; has deixat una empremta inesborrable en aquesta ciutat i en tots i cadascun de nosaltres; el teu llegat ha estat una font d'inspiració per a mi. Et desitjo tota la sort en la teva nova etapa; Badia sempre estarà en deute amb tu”.

Aprofitant la presència en la Sala de Plens del general de la Guàrdia Civil Pizarro, també badienc, l'alcalde va reproduir una frase seva quan se li va retre homenatge a l'Ajuntament: “A una persona de Badia se la pot guanyar en moltes coses, però no en humilitat; en humilitat som els primers”. A continuació va indicar que “la humilitat i els valors han aconseguit que, sense tenir molt, ens puguem il·lusionar per tenir-ho tot; així som la gent de Badia; i si no ho tenim, ho demanem, ho exigim i ho lluitem. Aquest és el meu compromís; la humilitat, els valors i la lluita per il·lusionar i per tenir-ho tot; Badia no es rendeix”.

Va finalitzar el seu discurs dient que “el fet de portar una bona direcció no t'eximeix mai de continuar remant, així que seguim; Visca Badia, visca els badiencs i les badienques!”.

Pots veure el ple en el Canal de Plens de l'Ajuntament

Investidura per votació

Josep Martínez Valencia va ser investit alcalde de Badia del Vallès després de la votació al ple extraordinari i urgent que va tenir lloc dissabte passat, a les 12 del migdia, en què va aconseguir un total d'11 vots. L'altra candidata que es va presentar, Joana Robles, de Vox, va aconseguir 2 vots. Va haver-hi 3 vots en blanc.

Arran de la renúncia d'Eva Menor a l'Alcaldia, el ple el va presidir el tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, que va destacar la satisfacció del seu grup municipal pel nomenament d'Eva Menor com a diputada del Parlament de Catalunya.

Els portaveus dels diferents grups polítics, Nerea García, per Totes Fem Badia; Joana Robles, per Vox, i Jaime Ridao, per PP, van desitjar sort a Eva Menor en la seva nova etapa. El portaveu d'Esquerra Republicana, Roberto Castillo, no va poder assistir al ple per motius de salut.
En la seva intervenció, Eva Menor va explicar que “avui és el meu darrer acte com a regidora d'aquest ajuntament després de 21 anys i no hi ha millor manera de finalitzar una etapa que presentant el nostre candidat, Josep”. Eva Menor es va acomiadar donant les gràcies a Badia: “Gràcies a la ciutadania de Badia per la confiança durant tots aquests anys. Des del Parlament continuaré treballant per millorar aquesta ciutat”.

Un ple històric amb gran assistència de personalitats

L'aforament de la Sala de Plens estava complet i es va haver d'habilitar una pantalla dins de l'Ajuntament perquè el poguessin seguir el gran nombre de persones que no van voler perdre's l'ocasió.

Hi eren presents un gran nombre d'autoritats. Entre elles, Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès; Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès i president del Consell Comarcal; Bartolomé Egea, alcalde de Montcada i Reixac; Javier Silva, alcalde de Polinyà; Montserrat Rueda, alcaldessa de Sentmenat; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues de Llobregat; Antonio Balmón, alcalde de Cornella; José Luis Jimeno, exalcalde de Badia del Vallès; Eduard Rivas, president de la Federació de Municipis de Catalunya; Lluïsa Moret, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi; Carlos Prieto, delegat del Govern; Salvador Illa, diputat i primer secretari del PSC; Joaquín Fernández, secretari de Política Municipal del PSC; Paco Aranda, diputat al Congrés; Eva Candela, diputada al Parlament; David González, diputat al Parlament; Elena Vila, senadora; Alba Soldevilla, diputada del congrés, Javier Lafuente, rector de la UAB; el general Pedro Antonio Pizarro; Agustín Gómez, capità en cap de la companyia de Premià de Mar; Daniel Herrero, sergent segon comandant del comandament de Badia; Susana Sampedro, inspectora en cap de la Policia Nacional; Francisco García, president de Protecció Civil; Armand Pla, inspector sotscap de Cerdanyola dels Mossos d'Esquadra; Robert Perea, inspector en cap de Barberà; Alfonso Collado, exjutge de Pau, i l'actual jutge de Pau, Fernando Domínguez.

També van assistir-hi representants d'entitats i ciutadans i ciutadanes. Amb tots ells es va fer un brindis a la terrassa i es va oferir un refrigeri per celebrar l'inici de la nova etapa.

Publicat el 02.07.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^