La campanya consisteix en el fet que cada cop que un client compri sense generar residus d'un sol ús (bosses, safates, tapers, etc.) siguin de plàstic o de qualsevol altre material, perquè ja ve amb la seva pròpia bossa o envàs, se li posarà un segell al passaport que s'ha dissenyat amb motiu de la campanya. Quan arribin als 10 segells i, per tant, a les deu compres fetes d'aquesta manera, obtindran l'obsequi d'una bossa de reixeta.
Paper fonamental dels paradistes
Aquesta campanya té uns protagonistes destacats, els paradistes, una peça clau, ja que cadascuna de les transaccions suposa una oportunitat per contribuir a l'objectiu i avançar en aquest propòsit. El mercat municipal és un espai ideal per portar-hi actuacions de sensibilització i modificar hàbits, consciències i actituds, que ens ajudin a avançar cap a societats més justes i saludables.
Projecte amb l'alumnat d'ESO dels instituts de Badia
Mercats Sostenibles s'enriqueix amb un projecte educatiu d'Aprenentatge i Servei, que involucra l'alumnat d'ESO dels instituts de Badia del Vallès, IES Frederica Montseny i IES Badia. La fase d'aprenentatge té lloc als instituts i la de servei principalment al mercat. Amb aquesta iniciativa, els joves:
Els dies 11 i 18 d'octubre els alumnes dels instituts de Badia fan la primera visita al Mercat Municipal de la nostra població, per conèixer el mercat i les actuacions en matèria de reciclatge que es fan i decidiran quines accions comunicatives sobre la campanya volen fer com a part del servei que es proposa fer en el projecte educatiu.
Aquesta campanya està impulsada per la Diputació de Barcelona, a través de les gerències de serveis de Comerç i Medi Ambient, i s'organitza conjuntament amb l'Ajuntament de Badia del Vallès per conscienciar la ciutadania sobre els problemes associats a aquest tipus de residus.