Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Informació sobre els canvis en l'oferta educativa a Badia del Vallès
Informació sobre els canvis en l'oferta educativa a Badia del Vallès
Davant dels canvis demogràfics de la nostra població i les necessitats detectades per enfortir l'oferta educativa de la nostra ciutat en les diferents etapes, el Departament d'Educació de la Generalitat ha mantingut amb l'Ajuntament, les direccions dels centres educatius i els representants de les famílies una sèrie de trobades per plantejar els possibles escenaris de futur.

Des de l'Ajuntament, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i des de les AFAS, volem vetllar perquè la població infantil, adolescent i jove tingui les millors oportunitats educatives per garantir el seu èxit escolar.

Els dies vinents, s'aprovarà a la Taula Local de Planificació educativa de Badia del Vallès un seguit de canvis relacionats amb l'oferta educativa del municipi, que s'aniran aplicant progressivament durant els cursos vinents.

Els objectius de la proposta d'oferta educativa són:

  • L'enfortiment dels batxillerats: per garantir que l'alumnat pugui portar a terme totes les assignatures en format presencial.
  • L'ampliació de l'oferta de l'FP per tal que l'Institut Badia del Vallès esdevingui un centre de Formació Professional referent al Vallès Occidental.
  • Oferir dos models educatius diferents: un institut escola i un centre de primària amb adscripció directa a un institut.

En aquest sentit, es proposarà que, per al curs 2022-2023, l'oferta serà la següent:

  • P3: s'oferiran 2 grups a La Jota, 1 grup a La Sardana i 1 grup a Las Seguidillas.
  • Secundària (1r ESO): s'oferiran 0 grups a l'Institut Badia i 4 grups a l'Institut Federica Montseny.
  • Postobligatoria: el punt anterior permet el creixement natural de la FP Bàsica i del CFGM de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure que es van iniciar aquest curs 2021-2022.

Es preveu, per al curs 2023-2024, la creació d'un institut escola als edificis de les actuals escoles La Jota i La Sardana, amb oferta de dues línies per curs i la creació d'un nou centre de Primària als edificis de l'antiga escola La Muñeira i actual escola Las Seguidillas, fruit de la fusió de l'escola La Sardana i Las Seguidillas, amb oferta de dues línies.

S'ampliarà l'oferta d'FP a l'Institut Badia a partir d'un estudi de les necessitats de famílies professionals a la comarca. L'Institut Federica Montseny tornarà a oferir 2 grups d'ESO.

El departament d'educació farà les inversions necessàries als edificis perquè els centres educatius tinguin els espais adients per acollir aquests canvis.

Aquest procés, tot i que és complex i ambiciós, suposarà una millora en l'oferta educativa de la ciutat.

Per explicar aquests canvis, aclarir dubtes i sentir la veu de les famílies, es planificaran unes reunions amb els responsables del Departament d'Educació, les direccions dels centres educatius i l'Ajuntament.

Aquestes reunions es portaran a terme durant el mes de gener, per a les famílies de cada centre educatiu que tinguin fills/es que cursin 6è de Primària. Per a les famílies que tinguin fills/es que cursin Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Superior, les reunions informatives es portaran a terme als mesos de gener i febrer.

En breu es facilitarà la informació referent sobre les dates, els horaris i el mitjà per a les reunions informatives.

Publicat el 18.01.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^