Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament augmenta la cobertura dels Serveis d'Atenció Domiciliària i impulsa l'equitat mitjançant el copagament
Presentació dels serveis d'atenció domiciliària, ahir, al Casal de la Gent Gran
L'Ajuntament va presentar ahir els canvis aplicats als Serveis d'Atenció Domiciliària per impulsar l'equitat i augmentar la seva cobertura perquè no hi hagi llistes d'espera. Amb l'objectiu de fer sostenibles aquests serveis, l'Ajuntament ha posat en marxa un sistema de copagament, que no s'aplica a les rendes més baixes. Totes aquestes novetats les va explicar ahir l'alcaldessa, Eva Menor, la responsable de Serveis Socials, Carol Sánchez, i la treballadora social Laia García, en una presentació que es va fer al Casal de la Gent Gran.

A l'acte es va explicar que l'objectiu és ampliar la cobertura del servei i fer sostenible els Serveis d'Atenció Domiciliària, que han anat incrementant el seu cost cada any. Actualment, aquests serveis s'ofereixen a unes 1.000 persones de Badia, i tenen un pressupost que arriba als 633.978 euros, fet que dificulta la seva sostenibilitat. Per assegurar que es puguin seguir oferint, ampliar la seva cobertura i eliminar les llistes d'espera, l'Ajuntament ha decidit posar en marxa un sistema de copagament, mitjançant un preu públic que no s'aplica a les rendes més baixes.

El servei continua sent gratuït per al 45% de les persones

A data de maig, l'Ajuntament de Badia ofereix els serveis de Teleassistència i d'Ajuda Domiciliària de 903 persones, tot i que es preveu que, pel tancament de l'any, se superi la xifra de 1.000 persones ateses. El preu públic que es va aprovar a les ordenances municipals no s'aplica als nivells de rendes més baixes i el preu varia, progressivament, en funció del nivell de renda de la persona perceptora del servei. Així, 410 persones continuen rebent el servei de manera totalment gratuïta.

Concretament, de les 105 persones que reben el servei d'ajuda domiciliària, 63 persones no hauran de fer cap copagament. La resta de persones hauran de satisfer un preu d'entre 1,17 i 4,68 euros/hora, en funció del seu nivell de renda.

Pel que fa al servei de teleassistència, del total de 798 persones que reben aquest servei, 347 persones no hauran de pagar res. La resta hauran de pagar un preu d'entre 3,39 i 7,88 euros mensuals, en funció de la intensitat del servei i de la seva renda.

A la presentació es van mostrar exemples de com s'aplica aquest preu públic i es va evidenciar que el seu cost per a les persones, en el cas que s'apliqui, és sempre inferior al de poblacions del voltant.

A continuació, es van atendre les preguntes de les persones que van assistir a l'acte i les representants dels Serveis Socials es van posar a disposició per aclarir qualsevol dubte.

Publicat el 28.05.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^