Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Jornada de presentació del programa CaixaProinfància als serveis d'infància i adolescència
Jornada de presentació del programa CaixaProinfància als serveis d´infància i adolescència
Els serveis que intervenen en el territori en els àmbits d'infància i adolescència es van reunir a la Biblioteca de Badia per conèixer els bens i serveis que s'oferiran des del programa CaixaProinfància a Badia pel curs 2023-2024.

CaixaProinfància busca trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d'oportunitats. El programa es dirigeix a la infància i l'adolescència en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure i fomentar el seu desenvolupament de manera integral, per la qual cosa afavoreix i defensa les polítiques de millora de l'equitat i la cohesió social.

Un dels objectius fonamentals és garantir la promoció socioeducativa dels menors, entenent que d'aquesta depèn, en gran part, el seu benestar futur. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball que complementen les intervencions que es fan al municipi de Badia del Vallès: atenció psicoterapèutica, reforç educatiu, oci i temps lliure, suport familiar i ajudes econòmiques en material escolar, higiene i alimentació.

A Badia del Vallès el programa el coordina l'entitat social Fundació MAIN, que actua al municipi juntament amb tres entitats: Aldeas Infantiles SOS, Càritas Diocesana de Terrassa i Fundació AGI.

La Fundació ”la Caixa”, amb l'Ajuntament de Badia del Vallès, identifica i analitza les situacions de vulnerabilitat social i de risc d'exclusió de les famílies del municipi, que requereixen, més enllà de l'atenció a necessitats puntuals, un plantejament global d'actuació. En aquesta línia s'ofereix una proposta de serveis conjunta que aglutina recursos públics i privats, com també projectes socials innovadors del territori.

Des que el programa es va posar en marxa a Badia del Vallès l'any 2007, i amb un pressupost de més de 78.000 euros per curs escolar, ha atès a més de 300 infants i adolescents i a més de 190 famílies.

Publicat el 17.10.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^