Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aprovació per unanimitat de la cessió d'un local a Protecció Civil
Ple municipal del mes d'abril
El ple d'abril va aprovar per unanimitat la cessió d'un local per a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil L'Oreneta, perquè disposin d'un espai amb millors condicions per al desenvolupament de la seva tasca social.

En començar el ple, l'alcaldessa, Eva Menor, va excusar la presència del regidor socialista Rafael Moya. A continuació, es va aprovar per assentiment l'acta de la sessió anterior.

El següent punt era sotmetre a aprovació el conveni de cessió d´ús d'un espai a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil l'Oreneta. El regidor socialista Josep Martínez va voler reconèixer “el treball que realitza diàriament aquesta entitat, que aporta qualitat, valors humans i democratitza la nostra ciutat”.

Segons va explicar, el conveni facilita un equipament per emmagatzemar material logístic que fa servir Protecció Civil i per disposar d'un espai per a la seva organització.

El punt va ser aprovat per unanimitat.

El ple va debatre l'ordenança municipal reguladora de l'estacionament de vehicles de persones amb mobilitat reduïda. Josep Martínez va explicar que es regula la creació de noves places i la reserva d'estacionament i va anunciar que l'Ajuntament dedicarà nous espais a estacionaments reservats.

Roberto Castillo, Amalia Frutos i Nerea García van indicar que no tenien constància que s'hagués tractat anteriorment aquesta normativa. Els va respondre Josep Martínez, que va comentar que es van fer moltes reunions telemàtiques per la pandèmia.

Es va tractar la modificació de crèdit 16/2022 en modalitat de transferència de crèdit. La regidora socialista Montserrat Jiménez va explicar que anava destinat a l'adquisició de mobiliari per a un pis d'emergència social destinat a una família ucraïnesa.

El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Totes Fem Badia i ERC, que s'hi van abstenir.

El següent punt era una proposta d'acord perquè Badia formi part d'una aliança de ciutats cuidadores, per mostrar la importància i per promoure accions d'accessibilitat a l'espai públic i habitatges. El regidor Antonio García va indicar que a Badia hi ha 529 persones amb situació de dependència i va subratllar que “cal avançar en el reconeixement de les cures com un valor públic”. El punt es va aprovar per unanimitat.

A continuació es va presentar una proposta amb motiu del Dia mundial de conscienciació sobre l'autisme. Entre altres accions, advocava per potenciar la formació del personal de l'Ajuntament per conscienciar sobre aquest col·lectiu.

La regidora socialista María José Granados va agrair les aportacions de Ciutadans, va anunciar que s'impulsarà la col·locació de pictogrames al municipi i va destacar el treball de l'associació TDAH-TEA de Badia del Vallès.

El punt es va aprovar per unanimitat.

L´últim punt era l'aprovació de les aportacions als grups polítics municipals, segon es contempla en el Reglament Orgànic Municipal. Tal com va indicar la regidora Montserrat Jiménez, aquestes aportacions les fiscalitza Intervenció. El punt es va aprovar per unanimitat.

En el torn de precs i preguntes, el regidor Roberto Castillo va preguntar a l'Equip de Govern sobre la seva valoració de la campanya de comerç. Amalia Frutos va voler saber si havien finalitzats les obres a l'entorn del Mercat Municipal, i Nerea García va demanar si es podria ampliar l'horari de la piscina a l'estiu.

La regidora socialista Encarna Rodrigo va dir que la valoració era positiva, perquè s'ha aconseguit que la ciutadania anés als negocis per veure els dibuixos dels infants. Respecte a la pregunta sobre l'entorn del Mercat, va dir que ho preguntaria.

Finalment, el regidor socialista Antonio García va explicar que els horaris que s'havien comentat no eren correctes.

Publicat el 06.05.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^