Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Badia acull la jornada tècnica Com treballar per a l'ocupació dels locals en pobles i ciutats?
Badia acull la jornada tècnica Com treballar per a l´ocupació dels locals en pobles i ciutats?

La Biblioteca de Badia va acollir ahir la jornada tècnica Com treballar per a l'ocupació dels locals en pobles i ciutats?, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Diputació de Barcelona. La jornada va posar en comú estratègies per impulsar el comerç local, afectat per la Covid-19 i per les noves tendències de consum, com la compra mitjançant el comerç electrònic.

La jornada, que va registrar una àmplia participació, va ser inaugurada per l'alcaldessa de Badia, Eva Menor; la diputada delegada de Comerç de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Rubí, Anna Maria Martínez, i el conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés.

Eva Menor va destacar el paper dels governs locals per donar suport al comerç de proximitat: “Cap Ajuntament pot defugir la responsabilitat de plantejar les millors solucions i alternatives per aconseguir la consolidació d'un comerç de proximitat, viable, amb visió de futur, i que presenti una oferta atractiva per als seus clients, o accions alternatives per a la utilització dels locals i que siguin beneficioses per a la població”.

Anna Maria Martínez va posar en valor el paper de la Diputació de Barcelona com a entitat que pot ajudar a la millora del comerç i donar resposta a l'afectació que ha tingut la pandèmia, que ha modificat els hàbits de consum de la població, i ha incrementat la compra mitjançant el comerç electrònic. Per la seva banda, Xavier Garcés va animar a enfortir les estratègies supramunicipals per actuar coordinadament per ajudar els comerços.

Badia, quart municipi de la comarca en aprofitament del teixit comercial
Enrique Ortega, responsable tècnic de l'Observatori Comarcal del Consell Comarcal del Vallès Occidental, va presentar el Mapa del comerç del Vallès Occidental 2021, que analitza la tipologia del comerç als municipis de la comarca i ofereix indicadors de salut comercial. Entre les conclusions de l'estudi, Badia és el quart municipi de la comarca en l'aprofitament del teixit comercial, amb una ocupació del 95,45% del total.

Manteniment del comerç a Badia, tot i la pandèmia
A continuació, la regidora de Comerç de l'Ajuntament, Encarna Rodrigo, va explicar l'evolució del teixit comercial a Badia amb l'arribada de la Covid-19: “Durant 2020, 2021 i primer trimestre de 2022 s'han tancat un total de 5 locals comercials, però, al mateix temps, s'han adjudicat 5 locals, amb la qual cosa ens trobem en el mateix punt que abans de la pandèmia”.

També es va referir a les iniciatives per revisar l’ús i l'ocupació de locals comercials, com el projecte Artesania Urbana by Badia, que, tot i que no va aconseguir la posada en marxa d'aquest tipus d'establiment en locals en ubicacions amb poca implantació comercial, servirà per seguir potenciant la creació de botigues-taller amb un valor cultural afegit.

La jornada va finalitzar amb una activitat de treball participatiu entre les persones assistents per establir una visió de futur i generar propostes per construir models d'intervenció que afavoreixin el comerç local.

Publicat el 20.04.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^