Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'Ajuntament transmet al delegat del Govern de la Generalitat les necessitats i els projectes de Badia
L´alcaldessa, Eva Menor, ha rebut avui a l´Ajuntament al delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral
L'alcaldessa, Eva Menor, ha rebut avui a l'Ajuntament al delegat territorial de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral, per explicar-li els plans de futur de l'Ajuntament i les necessitats de la ciutat en les àrees de finançament, regeneració urbana, habitatge, serveis socials, educació i comerç. La reunió de treball s'engloba dins de les trobades amb representants de les administracions públiques de Catalunya. En la reunió d'avui també hi eren el tinent d'alcaldessa primer, Rafael Moya, i la tinenta d'alcaldessa quarta, Encarna Rodrigo.

Eva Menor ha lliurat Antoni Morral un informe sobre les necessitats i les reivindicacions de Badia. Entre els temes que s'han tractat, el finançament de la ciutat, els projectes de regeneració urbana, de pisos adaptats per a la gent gran, i els canvis en l'oferta educativa del municipi. A continuació, els resumim.

Petició de convocatòria urgent de la comissió bilateral de finançament

Eva Menor ha demanat la convocatòria urgent de la comissió bilateral Generalitat-Ajuntament, per tal que es pugui avançar en la millora del finançament del municipi, ja que el finançament actual és insuficient per donar resposta a les necessitats de la població.

Regeneració urbana i habitatge

L'alcaldessa també li ha explicat els projectes per a la regeneració urbana transformadora de la ciutat, en relació amb el parc d'habitatges, la demanda d'infraestructures i la millora de la connectivitat, com la passarel·la de connexió amb la Universitat Autònoma de Barcelona i amb Cerdanyola per sobre de l'autopista C-58.

Entre aquests projectes, han tractat la rehabilitació en clau d'eficiència energètica i l'accessibilitat d'habitatges que l'Ajuntament vol presentar a la convocatòria de fons europeus. Per poder acollir-se a aquesta oportunitat de finançament, l'alcaldessa ha demanat al representant de la Generalitat que la Generalitat doni suport a l'Ajuntament en tot el procés.

També han analitzat l'execució de la rehabilitació dels blocs d'estrella i lineals i la instal·lació dels balcons. Eva Menor ha demanat enfortir la coordinació amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per garantir una àgil resolució de la rehabilitació en els blocs que queden pendents.  

Serveis socials

A la reunió s'ha estudiat la millora del sistema de finançament que afecta els serveis socials bàsics i el servei d'atenció domiciliaria i teleassistència per a la gent gran, per poder atendre les persones que es troben en llista d'espera.

El delegat i l'alcaldessa han celebrat la construcció de la residència de la tercera edat de Sabadell en un espai molt proper a Badia. Tenint en compte que la residència se situa a Sabadell, Eva Menor ha demanat que la Generalitat aposti per fer pisos adaptats a Badia, com a complement d'aquest servei.

En aquest sentit, li ha presentat el projecte de construcció de 50 pisos adaptats a l'antic centre Antonio Machado, amb sales i serveis comuns, i li ha demanat el suport del departament de Drets Socials per preparar un projecte madur per presentar-lo a la convocatòria de fons europeus de rehabilitació d'equipaments públics.

Educació

A la reunió han tractat el canvi de l'oferta educativa a Badia. Eva Menor ha subratllat que és del tot urgent el compromís de la Generalitat per a la reforma dels equipaments educatius, li ha transmès la preocupació per la possibilitat que no estiguin en condicions en el moment de l'obertura del curs, i la necessitat que faci seguiment del tema perquè la rehabilitació de les escoles estigui realitzada abans de setembre de 2023. També, que durant el curs 2022-23 es puguin reforçar les plantilles dels centres per poder fer de manera correcta la transició i l'elaboració dels projectes educatius.

Comerç

Pel que fa a l’àrea de Comerç, l'alcaldessa li ha demanat el compliment del conveni de cessió de parcel·les i li ha indicat la necessitat de modificar la llei d'ordenació d'equipaments comercials per desbloquejar el desenvolupament de la zona d'activitat econòmica a prop de Sant Pau.

Confiança en el futur de Badia

El delegat del Govern ha felicitat la ciutat per la seva evolució que, com a anterior alcalde de Cerdanyola, coneix en detall. Antoni Morral ha compartit la diagnosi i les demandes de la ciutat, s'ha mostrat confiat en el futur de Badia a la vista dels projectes que se li han presentat, s'ha compromès a donar retorn de totes les demandes i s'ha posat a disposició de l'Ajuntament per ajudar la ciutat en tots els reptes.

Per finalitzar la trobada, el delegat ha signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

Publicat el 08.04.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^