Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El 14 de setembre, a les 12 h, els mòbils a Badia rebran un missatge de prova del sistema d'alertes de Protecció Civil
El 14 de setembre, a les 12 h, els mòbils a Badia rebran un missatge de prova del sistema d´alertes de Protecció Civil
Si el dijous 14 de setembre ets a Badia del Vallès o a la resta de les poblacions del Vallès Occidental, a les 12 del migdia el teu mòbil rebrà un missatge d'alerta de Protecció Civil de prova per comprovar el bon funcionament del sistema.

La prova tindrà lloc a totes les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat, amb el següent horari:

  • 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma
    de Gramenet
  • 11 h: Barcelona
  • 12 h: Vallès Occidental
  • 13 h: Baix Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat

Tots els telèfons mòbils intel·ligents que estiguin a la zona, inclosos els de les persones turistes o que hi estiguin de pas, rebran el missatge, que apareixerà a les pantalles acompanyat d'un so d'alerta específic. El text es rebrà en català/castellà o català/anglès en funció de la configuració dels telèfons mòbils.

Les alertes als telèfons intel·ligents són una eina per traslladar a la població les  instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

Pots escoltar el so del missatge d'alerta en aquest vídeo:

×  
Alertes de protecció civil Alertes de protecció civil

El sistema d'alertes de Protecció Civil als telèfons intel·ligents parteix de la Directiva Europea 2018/1972, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil, ja que els mòbils tenen una amplíssima cobertura i així s'assegura la difusió d'alertes a pràcticament tota la població que es pugui veure afectada per qualsevol tipus d'emergència.

Trobaràs la informació sobre aquestes alertes en la pàgina de Protecció Civil: https://interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil

Aquí tens una guia per configurar el teu mòbil:

Guia de configuració d'alertes de Protecció Civil al mòbil

Guia de configuració d'alertes de Protecció Civil al mòbil

Fitxer: tutorial_configuracio_mobils.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 265.45 kB

Participa en l'enquesta de valoració

Per valorar la prova s'ha previst una enquesta per informar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema. Per això, des de l'Ajuntament t'animem a participar per informar a Protecció Civil de qualsevol incidència en la recepció de l'alerta. De seguida que estigui activa l'enquesta, informarem de l'enllaç per accedir-hi.

Publicat el 06.09.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^