Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Aprovació de les obres de millora de la coberta del Mercat Municipal i del conveni per a la construcció de l'edifici de lloguer assequible al carrer Saragossa
El ple municipal del mes que va tenir lloc el 27 de juliol va aprovar les obres de millora de la coberta del Mercat Municipal, el conveni amb l'Incasòl i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la construcció de l'edifici de lloguer assequible al carrer Saragossa i el canvi de denominació d'equipaments municipals.

Abans de començar la sessió, es va excusar l'assistència de la regidora de Totes Fem Badia Pilar Paz i es va aprovar, per unanimitat, incloure, com a punt del dia, la modificació de crèdit per al finançament de les obres de rehabilitació de la coberta del mercat.

L'acta del ple anterior va ser aprovada per assentiment. A continuació, es va aprovar per unanimitat l'aportació econòmica als grups polítics municipals, corresponent al segon trimestre del 2022.

Aprovació de modificacions de crèdit

El tercer punt era la modificació de crèdit 37/2022, en modalitat de suplement de crèdit a càrrec del romanent de tresoreria. Com va explicar el regidor socialista Rafael Moya, l'import, de 53.354,95 euros, va destinat a cobrir les despeses extraordinàries relatives a la Festa Major de Badia. Es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.
.
El següent punt també era una modificació de crèdit, en modalitat de transferència de crèdit, per 8.500 euros, per adquirir mobiliari per al nou Casal de Joves i per al Casal de la Gent Gran. Es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

Modificació de la plantilla del personal municipal

A continuació, es va sotmetre a votació l'aprovació inicial de modificació de la plantilla del personal municipal, amb la creació, reclassificació i supressió de places. Segons la modificació, l'Ajuntament compta amb un total de 172 places; 141 vacants; d'elles, 102 ocupades interinament i 39 no ocupades; 6 a amortitzar i 24 a extingir. La regidora socialista Montserrat Jiménez va explicar que l'11 de maig es va aprovar per Junta de Govern Local l'Oferta Pública d'Estabilització de la Plantilla, i el 20 de juny, també per Junta de Govern Local, el Pla d'Ordenació de Recursos Humans, que recull aquesta modificació, acordada a la mesa negociadora conjunta el 3 de maig. La modificació es va aprovar inicialment amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

Conveni per a la promoció d'un edifici d'habitatge amb lloguer assequible al carrer Saragossa

El punt número 6 era sotmetre a votació l'aprovació inicial del model de conveni de col·laboració entre l'Incasòl, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Badia per a la promoció d'un edifici d'habitatge dotacional amb lloguer assequible al carrer Saragossa s/n. L'Ajuntament dedicarà una partida pressupostària de 5.500 euros per fer front a les despeses d'aquest conveni.

El regidor Rafael Moya va detallar que el conveni preveu que l'Ajuntament constitueixi i cedeixi el dret de superfície gratuïtament durant 75 anys per a la ubicació de l'edifici. L'Ajuntament col·laborarà amb l'Agència de l'Habitatge per definir els criteris d'adjudicació; l'Incasòl serà l'agent promotor dels 32 habitatges dotacionals i les 32 places d'aparcament en superfície, farà el seguiment de les obres i serà el responsable de mantenir l'immoble en condicions. L'Agència serà la responsable d'establir els criteris d'adjudicació i l'Ajuntament concedirà la bonificació dels impostos i les taxes municipals. El cost aproximat de construcció serà de 3,58 milions d'euros, IVA exclòs, que assumirà l'Incasòl. El conveni també preveu la creació d'una Comissió de Seguiment de tot el projecte, amb representació de totes les organitzacions que hi participen. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

Acció comercial de Badia

El següent punt era sotmetre a votació l'aprovació de la segona pròrroga de la modificació del text refós d'acció comercial de Badia, amb vigència d'1 any. La regidora socialista Encarna Rodrigo va explicar que el pla vol ajudar a promoure l'activitat econòmica mitjançant el comerç local i la realització de campanyes de promoció durant l'any. La pròrroga es va aprovar amb el vot favorable de totes les formacions polítiques, excepte Totes Fem Badia, que va votar en contra.

Aprovació del Reglament de Mediació Comunitària

A continuació es va sotmetre a votació l'aprovació inicial del Reglament de Mediació Comunitària. El regidor socialista Josep Martínez va indicar que es disposarà d'un servei de mediació per resoldre conflictes veïnals, que ara recauen sobre la Policia Local i el Jutjat de Pau.

Segons va explicar, aquest servei serà finançat per la Diputació de Barcelona i atendrà matí i tarda. El punt es va aprovar per unanimitat.

Canvi de denominació d'equipaments municipals

El ple va sotmetre a votació el canvi de denominació de diferents equipaments municipals. Així, es proposava que l'Auditori Municipal portés el nom d'Antonio Díaz, El Mago Pop. També es proposava canviar Llar del Jubilat i Pensionista, per Casal de la Gent Gran, per fer una ciutat més oberta, tolerant i inclusiva amb la gent gran. Pel que fa a l'edifici de la plaça d'Entitats, es va proposar denominar la planta baixa com a Espai Jove, per potenciar la identitat de l'equipament destinat als joves i anomenar la primera planta amb la denominació Bucs d'Assaig Gonzalo Colomera, per reconèixer la seva feina com a referent a Badia i per l'empremta que ha deixat a la ciutat.

L'alcaldessa, Eva Menor va explicar que el canvi vol incorporar i reflectir referents positius de la ciutat i evidenciar la prioritat per la gent gran, amb un programa d'activitats més modern. Pel que fa a Gonzalo Colomera, l'alcaldessa va indicar que va ser la persona que “va liderar el projecte durant 13 anys amb una gran dedicació, treball i passió per democratitzar la música”. Finalment, respecte a Antonio Díaz, va dir que “és el millor ambaixador de Badia i és un orgull per a tots i totes”. Eva Menor va subratllar que, amb aquests canvis, s'evidencia que Badia aposta per la gent gran i pel jovent.

El regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya, Roberto Castillo, va anunciar que votaria a favor, tot i que li hauria agradat que s'hagués fet un procés de participació ciutadana. La regidora de Ciutadans Amalia Frutos va indicar que el seu grup s'abstindria, ja que li hauria agradat haver arribat a un consens més obert. Finalment, la regidora de Totes Fem Badia Nerea García va explicar que “hem perdut una oportunitat de fer partícip la ciutadania mitjançant un procés de votació” i va demanar que es tingui en compte per a futures ocasions. També va anunciar que el seu grup votaria a favor. A l'hora de la votació, el punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Ciutadans, que s'hi va abstenir.

Cessió d'un local al Club de Fotografia

El ple va sotmetre a votació la cessió del local 91, a Av. de la Mediterrània, 18, al Club de Fotografia. El regidor Josep Martínez va explicar que el club es va fundar l'any 1992, compta amb més de 100 socis, i col·labora amb l'Ajuntament. Segons el conveni que es proposava, l'Ajuntament cedirà temporalment el local i el Club cobrirà diferents actes i realitzarà exposicions. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Ciutadans, que es va abstenir.

Conveni entre Falck VL i l'Ajuntament

El següent punt era el conveni entre l'empresa Falck VL i l'Ajuntament per disposar d'una unitat de transport sanitari a l'Av. Tibidabo, s/n. El regidor socialista Iván Sanz va indicar que l'empresa és adjudicatària del transport sanitari al Vallès Occidental i que el conveni és per dos anys, prorrogable per dos anys més. El punt es va aprovar per unanimitat.

Obres de la coberta del Mercat Municipal

A continuació es va sotmetre a votació la realització d'obres a la coberta del Mercat Municipal mitjançant un crèdit extraordinari per 200.000 euros, atorgat per la Caixa de Crèdit de la Diputació de Barcelona. El regidor Rafael Moya va detallar que l'obra consta de dues fases: la reparació de la coberta i el reforç de l'estructura e instal·lació de plaques fotovoltaiques, que està coberta per una subvenció de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Rafael Moya va indicar que l'Ajuntament està sol·licitant una subvenció al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, però, per avançar les obres, s'ha demanat el crèdit mitjançant la Caixa de Crèdit, a llarg termini, 10 anys, i sense interessos.

La regidora Amalia Frutos va indicar que Ciutadans s'abstindria, perquè, segons va dir, el crèdit es podia haver demanat abans. La va respondre l'alcaldessa, que va explicar que, quan es va encarregar el projecte executiu, els costos de la intervenció s'havien incrementat un 40%. El punt es va aprovar per tots els grups municipals, excepte Ciutadans, que es va abstenir.

En l'activitat de control, Amalia Frutos va preguntar sobre la devolució parcial de la subvenció del Servei d'Assistència Domiciliària. Va respondre la regidora socialista María José Granados, que va indicar que, quan s'ofereix, l'Ajuntament ha d'assegurar-se que es pot continuar oferint el servei la resta d'anys. També va indicar que sistema de finançament del servei no té en compte la capacitat dels ajuntaments.

Precs i preguntes

En l'apartat de Precs i preguntes, el regidor Roberto Castillo va fer dos precs, si era possible accelerar la neteja dels espais interbloc i si l'Ajuntament podia posar en marxa quan abans els 8 ordinadors que Miquel Zaragoza va donar.

La regidora Amalia Frutos va agrair la col·locació d'una paperera amb cendrer, tot esperant que es col·loquin més i va preguntar si la residència per a la gent gran es podria fer amb els fons europeus. També va preguntar sobre el parc infantil al darrere de l'Ajuntament, destacant que segueix sense complir normativa i va concloure que “tenim un problema amb els tancaments dels parcs”.

La regidora Nerea García va preguntar quin va ser el motiu per a la retirada de la pancarta que el Grup Progeriàtric havia instal·lat a una rotonda.

Respecte a la pregunta sobre la residència, l'alcaldessa va explicar que els fons europeus tenen com a requisit imprescindible que el terreny disposi de la qualificació urbanística adequada. Per això, va indicar, “cal fer una modificació del planejament urbanístic i la Diputació de Barcelona s'ha ofert per a acompanyar-nos”. Eva Menor va subratllar que “estem convençuts que ens podrem presentar per a aconseguir-lo”.

El regidor Iván Sanz va donar les gràcies per la donació dels ordinadors i va indicar que els instal·laran amb celeritat.

La regidora Encarna Rodrigo va respondre que s'està reforçant la neteja tot el possible. Respecte als parcs, va respondre que és un tema que gestionen els serveis tècnics de l'Ajuntament i que s'està a l'espera d'homologació. També va anunciar que cal estudiar què fer amb els parcs de les zones interbloc. En aquest sentit, l'alcaldessa va dir que aviat veurà la llum un nou projecte per millorar un dels parcs més deteriorats.

Finalment, Josep Martínez va respondre que la pancarta del Grup Progeriàtric es va retirar perquè no complia l'ordenança, que indica que cal sol·licitar autorització prèvia a l'Ajuntament per penjar una pancarta a l'espai públic de la ciutat.

Publicat el 05.08.2022
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^