Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple extraordinari de juliol: Aprovació de l'organització i periodicitat dels òrgans municipals i dels representants de l'Ajuntament
Ple extraordinari de juliol
El ple extraordinari del mes de juliol va fixar el funcionament del consistori, indicant l'organització i periodicitat dels òrgans consultius, així com el personal eventual i els representants de l'Ajuntament davant d'altres entitats.

Respecte a la periodicitat de les sessions del Ple Municipal, es van fixar el darrer dimecres de cada mes, a les 6 de la tarda, amb el vot favorable de tots els grups, excepte Vox i PP, que es van abstenir.

Les sessions de la Junta de Govern Local tindran lloc els dimecres a les 10 hores. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta.  

5 grups municipals

Aquest mandat s'han constituït cinc grups municipals: Socialistes-Candidatura de Progrés, amb Rafael Moya com a portaveu; Totes Fem Badia, amb Nerea García com a Portaveu: Vox, amb Joana Robles com a portaveu; PP, amb Jaime Ridao de portaveu, i ERC, amb Roberto Castillo de portaveu. El punt va ser aprovat per unanimitat.

4 Comissions informatives i Comissió especial de comptes

A continuació es va aprovar la creació i la composició de les Comissions informatives i de la Comissió Especial de Comptes. Hi haurà comissions informatives de Presidència, d'Economia i Serveis Centrals, Acció Comunitària Inclusiva i de Territori i Sostenibilitat, amb reunions ordinàries de caràcter mensual. Tots els grups van votar a favor, excepte Totes i ERC, que es van abstenir.

Personal eventual

El ple va determinar el personal eventual de l'Ajuntament, conformat per una cap del Gabinet d'Alcaldia i un assessor adscrit a l’Àrea de Territori i Sostenibilitat. Els portaveus de Totes Fem Badia i del PP es van posicionar en contra d'aquesta proposta, indicant que era un nombre excessiu de càrrecs de confiança i que el salari era excessiu. El portaveu socialista, Rafael Moya, va respondre que ambdós càrrecs mantenen el sou que tenien i que són necessaris per desenvolupar aquestes funcions a l'Ajuntament. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista, l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Vox i PP.

Règim retributiu

Respecte al règim retributiu dels regidors de l'equip de Govern, Rafael Moya va indicar que s'han ajustat els sous perquè, tot i que el grup socialista ha aconseguit un regidor més, la massa salarial no creixi, perquè als ciutadans no els representi més diners. La portaveu de Totes Fem Badia, Nerea García, va agrair el gest i va anunciar que el seu grup dedicaria l'increment de 100 euros dels portaveus dels grups municipals a causes socials. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista, i l'abstenció de la resta de grups, excepte Vox, que va votar en contra.

Representants de l'Ajuntament

A continuació, es va votar el nomenament dels representants de l'Ajuntament en diferents organismes. Tots aquests punts es van aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

Les persones representants són les següents:

Mar Bayona representarà l'Ajuntament davant del Consorci de Normalització Lingüística, amb Iván Sanz com a suplent.
Encarna Rodrigo serà la representant a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, amb Rafael Moya de suplent.
Samuel Aranda, representant del Consell Esportiu del Vallès Occidental Sud, amb Iván Sanz de suplent.
Antonio García i Laura Rubert seran les persones de referència per al desenvolupament de l'Agenda Digital.

Resolucions d'Alcaldia

Finalment, es va donar compte de les resolucions d'Alcaldia. L'alcaldessa va explicar l'estructura de l'equip de Govern, i va detallar que la principal diferència és que consta de  4 àrees (Economia, Presidència, Acció Comunitària Inclusiva i Territori i Sostenibilitat) i la creació de la nova figura del coordinador del Govern municipal, que és Rafael Moya, amb l'objectiu de vetllar pel compliment del pla de mandat municipal. A continuació, va informar sobre el cartipàs municipal, que pots consultar a les pàgines 4 i 5 d'aquesta revista.  

La regidora de Totes Fem Badia Anna Luque va prendre la paraula per indicar que aquesta estructura “no ens desagrada, però volem posar l'accent en què ha de ser un treball molt coordinat i que arribi a totes les necessitats, per això demano que es cuidi estar alerta”.

L'alcaldessa va recollir el prec i, finalitzat l'ordre del dia, va tancar la sessió del ple.  

Publicat el 12.07.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^