Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Sessió constitutiva: Constitució de la corporació municipal i dels òrgans de l'Ajuntament
Ple constitutiu
El 17 de juny va tenir lloc la sessió de constitució de la nova Corporació Municipal, en que es va nomenar alcaldessa a Eva Menor per majoria absoluta.

La secretària de l'Ajuntament va iniciar la sessió explicant el procediment per renovar la Corporació amb la constitució de la mesa d'edat, l'acreditació de regidors i regidores davant de la mesa d'edat, jurament o promesa del càrrec. A continuació, els regidors i regidores van votar la persona candidata per ser alcalde o alcaldessa. El PSC va aconseguir 11 vots; el PP, 1 vot; Vox, 2; i es van registrar 3 vots en blanc.

Els grups polítics van donar sentit al seu vot, en ordre de menor a major. Va començar Roberto Castillo, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya. Va prometre “fer una oposició rigorosa i exigent” i va dir que “ajudar i col·laborar sempre és necessari per ser més forts i poder avançar en el camí dels drets, les llibertats, el benestar de la gent i la justícia social”.

El portaveu del Partit Popular, Jaime Ridao, que va dir que “venim a Badia per donar solucions i aconseguir una Badia millor per als veïns que ens han votat i per als que no”. “la meva tasca com a regidor serà controlar i fiscalitzar tot el que faci l'equip de Govern, recordar a l'alcaldessa que ha de governar per a tots els veïns l'hagin votat o no, i informar a tots els veïns de tot allò que es faci a Badia, no només de les coses bones”.

La portaveu de Vox, Joana Robles, va indicar que “volem ser alternativa al socialisme, tenim pel davant quatre anys per demostrar que això és possible, no només preocupant-nos de qui ens vota, sinó de la resta també”.

La portaveu de Totes Fem Badia, Nerea García, va dir que “sempre ens tindran treballant com a grup de control de l'acció de l'equip de Govern i com a proposta alternativa allà on pensem que les coses es podrien fer d'una altra manera”. També va mostrar la preocupació per l'entrada de la dreta i l'extrema dreta al consistori i l'abstenció de les eleccions.

El portaveu del Partit Socialista, Rafael Moya, va destacar els bons resultats de la seva formació, explicant que “no és fruit de la casualitat o la improvisació, és fruit del treball d'un treball molt seriós i dia a dia”. Respecte al seu posicionament, va dir “els socialistes sempre estarem en contra de la tirania del soroll i el populisme; davant dels matons, els socialistes, per protegir i salvaguardar els més dèbils; contra el soroll, treball; contra el crit, un somriure, i contra l'abús, protecció”.

Finalment, Eva Menor va voler subratllar que hi ha tres caps de llista i nou regidores que són dones i va posar en valor que “això és gràcies al feminisme, els grans avenços en drets i llibertats de la política i la llibertat social”. L'alcaldessa va explicar que “allò que caracteritza les persones que formen part d'aquest equip de Govern és l'emoció, la il·lusió, són les ganes, és la nostra visió optimista de Badia, que ens porta a saber identificar els reptes, els problemes, pensar en les solucions i veure les oportunitats i aprofitar-les, perquè, qui pensa en gran i sent en gran, fa en gran”.

L'alcaldessa va concloure el seu discurs amb aquesta declaració d'intencions: “Prenc amb humilitat aquesta majoria absoluta, amb autocrítica i amb respecte per totes les opcions polítiques que formen part d'aquest consistori; garantiré els debats polítics i el contrast d'idees, però seré absolutament intolerant amb els insults, les desqualificacions i davant de qualsevol proposta que atempti contra els drets de la ciutadania”.

Publicat el 23.06.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^