Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Ple de febrer: Modificació de l'ordenança fiscal relativa a l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys urbans i desestimació del recurs de reposició presentat pel grup Pro-Geriátrico
Ple de febrer de 2023
El Ple Municipal del mes de febrer va tenir lloc el 22 de febrer. En ell, es va aprovar la modificació de l'ordenança fiscal relativa a l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys urbans, que implicarà una lleugera reducció de l'impost, i la desestimació del recurs de reposició que havia presentat el grup Pro-Geriátrico, en relació amb el Pla Local d'Habitatge de Badia.

La sessió es va iniciar amb un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol que va afectar Síria i Turquia.

A continuació, es va llegir una declaració de la junta de portaveus contra la LGTBI-fòbia a l'esport, que va demanar convertir aquesta activitat en un àmbit inclusiu i que incorpori la perspectiva de gènere.

Es va aprovar per unanimitat incorporar a l'ordre del dia, amb caràcter d'urgència, el nomenament de la jutgessa de pau substituta, i el grup Totes Fem Badia va decidir retirar la moció que tenien previst presentar per treballar-la a la mesa d'habitatge.

Com a primer punt de l'ordre del dia, l'acta del ple de gener va ser aprovada per assentiment.

A continuació, es va sotmetre a votació l'aprovació dels documents comptables del 4t trimestre i avanç pel pagament de les aportacions als grups polítics municipals. El punt es va aprovar per unanimitat.

El següent punt era l'aprovació crèdits corresponents a exercicis anterior. El regidor socialista Rafael Moya va explicar que es tractava de factures d'electricitat de l'any 2022. El punt es va aprovar amb el vot positiu del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

El ple va tractar la modificació de l'ordenança fiscal d'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana. Rafael Moya va explicar que els canvis representaran una lleugera caiguda d'ingressos i els veïns i veïnes hauran de pagar una mica menys. El punt es va aprovar amb el vot favorable dels grups Socialistes i Ciutadans, i l'abstenció de Totes Fem Badia i ERC.

A continuació va prendre la paraula un representant del grup Pro-Geriátrico, en relació amb el recurs de reposició en relació al Pla Local d'Habitatge, i va preguntar si Badia podria ser candidata a que la Generalitat atorgui places de residència. També va indicar que hi havia una errada en el recompte de vots per les votacions del Pla Local d'Habitatge. Rafael Moya va respondre que repassarien la vídeo-acta i va explicar que la intenció de l'equip de Govern és que la residència es faci a la parcel·la on és l'antiga escola Empordà.

Els representants dels diferents grups polítics van indicar que no es podien posicionar en contra de l'informe del secretari, que desestimava el recurs de reposició presentat pel grup Pro-Geriátrico. L'alcaldessa, Eva Menor, va subratllar que “el ple de Badia ha expressat un compromís ferm per aconseguir una residència pública a la nostra ciutat”. L'alcaldessa va indicar que la ciutat està preparada i el planejament urbanístic ho permet, però, va explicar, “com a Ajuntament no tenim la capacitat financera, però sí que podem cedir la parcel·la a la Generalitat”. Eva Menor va concloure la seva intervenció, afirmant que “estem posant tots els elements per poder disposar d'una residència pública”. 

El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup Socialista i l'abstenció de la resta de grups.

A continuació, es va debatre la moció de Totes Fem Badia per declarar la il·legitimitat dels tribunals franquistes. La regidora de Ciutadans Amalia Frutos va anunciar que el seu grup tenia previst votar a favor, tot i no estar d'acord en algun punt, com el tema de formar els mestres. El regidor socialista Iván Sanz va dir que el seu grup votaria a favor. Finalment, el punt es va aprovar per unanimitat.

El següent punt del dia era l'aprovació del nomenament de la jutgessa de pau substituta, per als períodes d'absència i vacances. El regidor socialista va agrair la presentació de la candidata i el punt va quedar aprovat per unanimitat.

El l'apartat de Precs i Preguntes, el regidor d'ERC Roberto Castillo va demanar que els gossos no entrin a les zones no habilitades del Parc de les Illes Balears.

La regidora Amalia Frutos va preguntar si es farà formació sobre reanimació cardiopulmonar als centres escolars i va voler saber quan es podran arreglar els parcs infantils que estan en pitjor situació.

La regidora de Totes Fem Badia Ana Luque va demanar que es netegin les piscines d'estiu abans de la seva obertura i una visita prèvia dels regidors i regidores de l'Ajuntament.

El regidor Iván Sanz va respondre que la intenció és fer els tallers de reanimació un cop a l'any.

Respecte a parc de les Illes Balears, Rafael Moya va explicar que s'està preparant una reforma integral, dins del pla mediambiental de l´Àrea Metropolitana de Barcelona, per tal que sigui refugi climàtic. Després de la primera reunió amb l'equip redactor, va explicar, la intenció és que hi hagi nous elements infantils i una àrea d'esbarjo de gossos gran, que s'està decidint quina serà la seva ubicació. Segons va explicar, l'Ajuntament parlarà amb col·lectius animalistes per decidir la ubicació per millorar la convivència.

Publicat el 02.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^