Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El Ple aprova el pressupost 2024 i el reglament de teletreball de l'Ajuntament
Ple de novembre de 2023
El ple celebrat el 29 de novembre va aprovar el conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament sobre la gestió de la Biblioteca, amb un import de 15.000 euros l'any. El punt es va aprovar amb els vots favorables de PSC, Totes Fem Badia i ERC, i l'abstenció de Vox i PP.

Pla de gestió i dinamització comercial

El ple va sotmetre a votació el pla de gestió i dinamització comercial de Badia del Vallès. La regidora Encarna Rodrigo va explicar que s'augmentarà el lloguer i que es posaran mecanismes de control com que un mateix arrendatari no podrà disposar de tres locals al mateix nom.

La regidora de Totes Fem Badia Nerea García va subratllar que no estaven d'acord amb la pujada de preus i va demanar que es tornés a posar en marxa l'associació. El punt va ser aprovat amb el vot a favor del PSC, el vot contrari de Totes Fem Badia, i l'abstenció de la resta de grups.

Conveni per a punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Al ple es va aprovar el conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a punts de recàrrega elèctrica de vehicles, per un import d'11.000 euros. Encarna Rodrigo va explicar que el conveni contempla la fotolinera de l'aparcament del Mercat i l'electrolinera situada davant del CAP Badia. Per aquest conveni, l'Ajuntament es farà càrrec de la cimentació de la pèrgola fotovoltaica del Mercat. El punt es va votar per unanimitat.

El ple va nomenar la persona membre encarregada del seguiment del conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Ajuntament per al manteniment i gestió del parc de Joan Oliver. Va ser nomenada la cap de Territori i Sostenibilitat, Vanesa Chavero. El punt es va aprovar amb el vot favorable de PSC, Totes Fem Badia i ERC i l'abstenció de Vox i PP.

El ple també va aprovar el reconeixement extrajudicial de crèdits corresponents, el primer, a factures, i el segon, a les subvencions per a les entitats. En el primer cas, es va aprovar amb el vot favorable del PSC i l'abstenció de la resta de grups. En el segon cas, amb el vot favorable de PSC, Totes Fem Badia i ERC i l'abstenció de Vox i PP.

Aprovació del pressupost municipal

El següent punt del dia va ser l'aprovació del pressupost 2024. Trobaràs tota la informació a la notícia dedicada, a la pàgina 7. Es va aprovar amb el vot favorable del PSC, l'abstenció de Totes Fem Badia i ERC i el vot en contra de Vox i PP.

A continuació es va aprovar el Pla Local de desafecció, absentisme i AEP de Badia del Vallès, per generar l’èxit de la infància i adolescència, per unanimitat.

També es va sotmetre a votació el Pla Local d'Infància i Adolescència de Badia del Vallès, que avança les línies estratègiques dels 4 anys vinents. Es va aprovar per unanimitat.

El ple va aprovar les campanyes d'Imatge i Promoció, amb la creació d'un espai d'accessibilitat al web municipal. La regidora Merche Gibaja va destacar que aquesta iniciativa vol facilitar que Badia sigui una ciutat més diversa i accessible i que l'Ajuntament publicarà una sèrie de documents en lectura accessible. Es va aprovar per unanimitat.

El ple també va aprovar la justificació de la subvenció per als grups municipals amb el vot favorable unànime de totes les formacions.

Es va presentar l'esmena del nom del Grup Municipal Socialista incorporant que és de Badia, per a la realització de tràmits administratius. Es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta.

Convenis amb Tumenge Calí i el Club de Fotografia

També es va sotmetre a votació l'aprovació de l'addenda del Conveni amb Tumenge Calí per a la cessió de l'espai annex al Casal d'Infants per dos anys. Es va aprovar per unanimitat.

El ple va aprovar el Conveni de col·laboració Club de Fotografia per a la cessió del local 91, situat a l'Av. de la Mediterrània, 18.

Reglament de teletreball a l'Ajuntament

Es va sotmetre a votació l'aprovació inicial Reglament per a la modalitat del teletreball de l'Ajuntament. El regidor Josep Martínez va destacar que millora les condicions de treball i fa l'administració més moderna i sostenible. Martínez va explicar que document s'havia pactat amb les tres representacions sindicals. Es va aprovar per unanimitat.

També es va sotmetre a votació la moció de finançament dels ens locals, per a un repartiment més equitatiu dels tributs que acabi amb el dèficit. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Vox, que es va abstenir.

Es va presentar la moció per ratificar el compromís de la violència de gènere, per una igualtat efectiva entre homes i dones. El punt es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Vox, que va votar en contra.

Precs i preguntes

Jaime Ridao va preguntar sobre la situació de l'ascensor i la previsió de reunió de la comissió de la residència. També va preguntar sobre la concentració davant del CAP.

La regidora de Totes Fem Badia va demanar que les activitats del 25-N es fessin el 25 i no el 24 de novembre i si es podien revisar els cartells amb nom de dones a les places, per veure la seva situació. L'alcaldessa va explicar que el canvi de data es feia per facilitar que les dones poguessin assistir a les manifestacions multitudinàries del 25-N. Respecte a les plaques amb nom de dones, el regidor Iván Sanz va indicar que el servei estava treballant en la seva reposició.

Iván Sanz va dir que no hi ha res concret respecte al servei de Pediatria dels CAP i, pel que fa a la comissió de residència, que es convocarà mitjançant el Consell Municipal de Benestar Social.

Pel que fa a l'ascensor, la regidora Encarna Rodrigo va explicar que l'AMB ha contractat un pèrit extern i que s'està a l'espera de rebre el seu informe.

Publicat el 05.12.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^