Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El ple aprova la modificació de les ordenances fiscals i de la moció de la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel
Ple d'octubre de 2023
El ple ordinari celebrat el 25 d'octubre va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l'any 2024. El regidor socialista Josep Martínez va indicar que les ordenances es modifiquen per complir la normativa vigent i per millorar i mantenir els serveis públics. Martínez va indicar que la modificació es farà de manera “justa i equitativa, per tal que les persones que tinguin més siguin les que aportin més, ja que l'Ajuntament estarà sempre al costat de les classes més vulnerables”.

El regidor d'ERC, Roberto Castillo, va agrair la disponibilitat de l'equip de Govern per debatre i va dir que “encara que no s'hagi arribat a un acord, cal defensar positivament fer política”.

El regidor del PP, Jaime Ridao, va criticar la pujada de preus en gairebé totes les taxes i va denunciar que la ciutadania paga més per serveis que, va dir, “són deficients”.

La regidora de Vox, Joana Robles, va reconèixer que és necessari ingressar uns mínims, tot i que “afectarà les butxaques dels nostres veïns”.

La regidora de Totes Fem Badia Nerea García va voler agrair com s'han negociat les ordenances, amb “una bona comunicació per fer propostes”, tot i que no es va arribar a un acord.

L'alcaldessa Eva Menor va criticar el populisme d'alguna de les intervencions i va destacar que, en el cas més gran, l'augment és de 50 euros l'any.

La modificació de les ordenances es va aprovar amb el vot favorable del PSC, l'abstenció de Totes Fem Badia i ERC, i el vot en contra de Vox i PP.

Aprovació de modificacions de crèdit

El següent punt era votar una modificació de crèdit en modalitat de suplement de crèdit per fer el pagament de factures pendents. Es va aprovar amb el vot favorable del PSC i l'abstenció de la resta de grups.

També es va sotmetre a votació la modificació d'un crèdit en modalitat de transferència de crèdit per increment en despesa de serveis socials. El punt es va aprovar per unanimitat.

Increment del 0,5% de les retribucions complementàries del personal de l'Ajuntament

A continuació es va sotmetre a votació l'aplicació des de l'1 de gener de 2023 del 0,5% a les retribucions complementàries del personal de l'Ajuntament. Es va aprovar amb el vot favorable de PSC, Totes Fem Badia i ERC i l'abstenció de Vox i PP.  

Suspensió, per dos anys, de la tramitació de plans urbanístics derivats del PAU-1

També es va aprovar la suspensió de la tramitació de plans urbanístics derivats del PAU-1 per un termini de dos anys, amb el vot favorable de PSC, Vox i ERC i l'abstenció de Totes Fem Badia i PP.

En aquest punt va intervenir un representant del Grupo Progeriátrico, que va preguntar per què el planejament parlava d'habitatge dotacional i no de residència. El regidor Rafael Moya li va respondre que els temes no tenien a veure, perquè s'estava sotmetent a votació la suspensió de les llicències, no la modificació del planejament. Tot i això, va voler destacar que el planejament ja contempla l’ús de la parcel·la com a residencial.  

Moció de Totes Fem Badia per a la resolució del conflicte entre Palestina i Israel

Totes Fem Badia va presentar la moció per la resolució pacífica del conflicte entre Palestina i Israel i el respecte a la legalitat internacional. Aquesta moció va ser aprovada amb el vot favorable de PSC, Totes Fem Badia i ERC, el vot en contra de Vox, i l'abstenció de PP.

Precs i preguntes

En l'apartat de precs i preguntes, Roberto Castillo va indicar que s'havia detectat la presència de xeringues al final de l'Av. de la Costa Blava i va demanar que s'incrementés la neteja.

Jaime Ridao es va queixar d'incidents en la gestió del CD Badia i el regidor Samuel Aranda va explicar que és una entitat privada i que no li havien arribat queixes en relació amb ella.

Joana Robles va demanar informació sobre la reestructuració del servei de metge de família al CAP Badia. El regidor Iván Sanz la va respondre que la gestió del CAP no es competència municipal.  

Publicat el 01.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^