Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Instal·lació d'una planta d'energia solar al Poliesportiu
Instal·lació de la planta fotovoltaica al Poliesportiu
El Poliesportiu d'Avinguda del Tibidabo comptarà amb una nova planta generadora d'energia solar fotovoltaica de fins a 20 kilowatts-pic de potència, en funció de les condicions climatològiques i de les hores de sol, que s'està instal·lant actualment. Aquesta planta oferirà gairebé la meitat de l'energia necessària que fa servir l'equip d'aprofitament d'energia de font renovable, tipus aerotèrmia, per produir aigua calenta sanitària a la nova sala de calderes de l'equipament reformada fa 1 any. D'aquesta manera, l'Ajuntament continua millorant l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals amb criteris de sostenibilitat mediambiental.

La planta està formada per 50 panells solars que oferiran una potència total màxima de fins a 20 kW. Els panells s'estan ubicant a la coberta sobre els vestidors de la primera planta de les instal·lacions i disposaran d'un sistema de telegestió per poder controlar el seu funcionament a distància i en continu, des d'un servidor web. La vida útil dels panells és de 30 anys. El pressupost d'aquesta instal·lació és de 25.328,42 euros nets, amb 5.318,97 euros d'IVA.

La planta del Poliesportiu se suma a la que l'Ajuntament va instal·lar l'any passat al Complex Esportiu d'avinguda Via de la Plata. En aquell cas, es van instal·lar 136 panells solars, amb una potència total de 60 kW, que subministren el 70% de l'electricitat necessària de l'equipament en hores de sol.

Publicat el 16.11.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
^