Badia del Vallès controlarà la població de coloms del municipi mitjançant el subministrament d'un producte (Ovistop) formulat a base de grans de blat de moro recobert amb nicarbazina, substància que actua com a anticonceptiu per als coloms.
Cada matí, tres dispensadors automàtics escamparan la dosi necessària per a la població de coloms de la ciutat (10 grams per colom). L'empresa Ambiens, distribuïdora del producte, s'encarregarà de reomplir els dispensadors i fer els corresponents censos de coloms. El primer dispensador s'instal·larà dilluns vinent, 13 de juliol, prop de la caserna de la Guàrdia Civil, mentre que els altres dos, es posaran als terrats de les escoles la setmana següent. El tractament es perllongarà de juliol fins a desembre, període de màxima reproducció dels coloms.
Els avantatges d'aquest mètode són, per una banda, una gran efectivitat, ja que en un període de 4-5 anys de tractament es pot assolir una reducció del 80 % de la població inicial i, per una altra, que evita el sacrifici de coloms. Cada mes, una parella de coloms posa dos ous i en dos mesos, els colomins que en resulten ja es reprodueixen, per això al cap d'un any una sola parella de coloms pot haver generat uns 48 descendents. Per aquest motiu, frenar la seva reproducció és la millor forma de reduir les poblacions de coloms de forma permanent.