www.badiadelvalles.cat
La setmana vinent s'inicia la substitució de les moreres de l'aparcament de l'Av. Mediterrŕnia, 21 per arbres de l'espčcie Tipuana tipu. Aprofitant els treballs, s'estŕ estudiant l'optimització de l'espai per aconseguir oferir un nombre més gran de places d'aparcament per a vehicles.

A partir de dilluns, es retiraran les moreres afectades per la plaga de l'escarabat-vespa barrinador que són a l'aparcament de l'Av. de la Mediterrŕnia, 21.

Aquesta substitució es fa per evitar el risc de caiguda dels arbres malalts, ja que el seu grau d'afectació és molt elevat, encara que, exteriorment, alguns aparentin estar en bon estat. La retirada i la substitució la realitzaran la brigada de l'Ajuntament i la Fundació Tallers. En total es retiraran 28 moreres i, posteriorment, es farŕ la seva substitució amb la plantació d'arbres de l'espčcie Tipuana tipu.

Aquests arbres ornamentals, originaris dels boscos subtropicals de Bolívia i del Nord-est d'Argentina, són molt apreciats, ja que tenen una gran resistčncia i ofereixen una gran ombra al seu voltant. A més, és una espčcie poc alˇlergčnica, fet que la fa convenient per a la seva plantació a entorns urbans.

Estudi per a l'optimització de l'espai d'aparcament
L'Ajuntament estŕ aprofitant els treballs que es duran a terme a l'aparcament per estudiar la seva optimització, de cara a ampliar el nombre de places que ofereix, mitjançant la seva reordenació interna. Els serveis tčcnics hi estan treballant per realitzar aquesta millora en una fase posterior a la substitució dels arbres malalts.

Publicat el 26.02.2021