www.badiadelvalles.cat
El Mercat Municipal de Badia del Vallès disposarà d'una instal·lació fotovoltaica a la seva coberta que es va començar a col·locar ahir i que, en els moments puntuals de màxim rendiment, podrà aportar fins a la meitat del consum elèctric de l'equipament. Aquesta millora es duu a terme gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Badia del Vallès i de l´Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb una inversió de 147.375,50 euros.

L'AMB ha adjudicat el contracte a Greening-e, que gestionarà l'explotació de la instal·lació, en règim d'autoconsum amb excedents. El retorn de l'excedent elèctric generat, per a un període inicial de 15 anys, serà per a l'AMB. A partir de llavors, la instal·lació passarà a ser íntegrament de titularitat municipal.

Els treballs per a la seva posada en marxa tenen una durada prevista de tres mesos, sense afectació a l'activitat del mercat, ja que tots els treballs es fan a la coberta, excepte les operacions de càrrega i descàrrega.

×  
Desca?rrega de les plaques fotovoltaiques del Mercat Municipal #Badia #BadiaDelVallès #MercatBadia Desca?rrega de les plaques fotovoltaiques del Mercat Municipal #Badia #BadiaDelVallès #MercatBadia

La instal·lació, de 114 kWp (és a dir, amb una capacitat màxima de generació d'energia elèctrica de 114 kW) i de 100 kW nominals, comptarà amb 246 mòduls, cadascun d'ells de 465 Wp. La instal·lació estarà situada a la part sud de la coberta i tindrà una doble desviació de 45 graus sud-est i de 45 graus sud-oest.

Aquesta instal·lació permetrà una important reducció del consum elèctric del mercat i de la seva empremta de carboni, millorant la seva eficiència energètica, i forma part de les actuacions previstes per l'Ajuntament per fer de Badia una ciutat més sostenible.

Publicat el 10.10.2024