Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Presentació a Badia de la novel·la El fruit del baobab, de Maite Carranza

El fruit del baobab, de Maite CarranzaEl dia 18 de febrer, a les 19 h, a la Biblioteca Vicente Aleixandre de Badia del Vallès, hi haurà la presentació de la novel·la El fruit del baobab, a càrrec de l'antropòloga i autora del llibre, Maite Carranza. Aquesta novel·la, que han llegit els clubs de lectura de la nostra població, tracta sobre la convivència entre cultures i fa especial referència al tema de la mutilació genital femenina.

Precisament, demà dissabte, 6 de febrer, és el Dia Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. La mutilació genital femenina (MGF) comprèn tots els procediments que alteren o danyen els òrgans genitals femenins per raons que no tenen res a veure amb decisions mèdiques. És reconeguda internacionalment com una violació dels drets humans de les dones i nenes i causa hemorràgies greus i altres problemes de salut com ara quists, infeccions i infertilitat, complicacions en el part i un major risc de mort de nadons. A nivell mundial, es calcula que hi ha almenys 200 milions de nenes i dones mutilades. Si la tendència actual continua, el 20Dia Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina30 aproximadament 86 milions de nenes a tot el món patiran algun tipus de mutilació genital.

Dia Internacional de la Llengua Materna
La xerrada col·loqui que tindrà lloc el proper dia 18 s'emmarca en els actes de commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, instituït per la UNESCO l'any 1999 i que organitzen cada any, l'Ajuntament de Badia del Vallès, la Biblioteca Vicente Aleixandre, el Servei Local de Català, el Pla de Desenvolupament Comunitari i la Federació d'Entitats Culturals.

* Hi haurà l'oportunitat d'adquirir la novel·la el mateix dia a la biblioteca.

Publicat el 05.02.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
MÉS ACTUALITAT:
×  
L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant L'alcalde, Josep Martínez, informa de l'adjudicació per asistència tècnica de retirada de l'amiant
^