www.badiadelvalles.cat
La tinenta d'alcaldessa quarta i responsable d'Activitat Econòmica i Gestió del Patrimoni, Encarna Rodrigo, ha presentat aquest matí la prova pilot de reactivació de locals comercials de la ciutat mitjançant la promoció de botigues-taller d'artesania a la taula rodona "Territoris creatius". L'acte formava part del programa de Coop'Art, la fira virtual del comerç d'artesania organitzada per la Diputació de Barcelona.

La responsable d'Activitat Econòmica de l'Ajuntament ha destacat la potencialitat de Badia per la seva ubicació estratègica al cor del Vallès Occidental i ha explicitat els objectius de la prova pilot per impulsar activitats comercials amb un element diferenciador. D'aquesta manera, segons ha afirmat, "volem promocionar culturalment la ciutat i millorar l'entorn urbà per aconseguir una regeneració urbana amb un component econòmic i social".

Reconvertir locals comercials en botigues-tallers d'artesania

La prova pilot vol reconvertir els locals comercials de la població situats en carrers de menys pas en botigues-taller d'artesania. Mitjançant aquest projecte, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Badia del Vallès tenen prevista l'elaboració d'una proposta estratègica de reactivació dels espais comercials per a transformar-los en espais duals de producció i venda botiga-taller, en el sector de l'artesania.

L'actuació consistirà en el disseny d'una proposta estratègica amb els següents objectius:

  • Aconseguir l'obertura dels locals comercials disponibles perquè esdevinguin un pol d'activitat econòmica del sector artesanal.
  • Potenciar i atreure aquella oferta comercial no existent al municipi i que pugui aportar un valor diferenciador.
  • Impulsar la col·laboració publico-privada.

La previsió és finalitzar la proposta estratègica al mes d'abril per continuar amb una segona fase, per la qual cosa l'Ajuntament ha demanat una subvenció a la Diputació de Barcelona.

La "Fira Virtual Coop'Art, Mostra del comerç d'artesania" és un esdeveniment per visibilitzar el paper de l'artesania en la innovació comercial i la singularització dels territoris.

Aquesta Fira Virtual tanca el cicle d'accions dutes a terme per la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona en el marc del projecte transfronterer Coop'Art.

Publicat el 15.04.2021