www.badiadelvalles.cat
×  
Sessió del Ple Ordinari (27/01/2021) Sessió del Ple Ordinari (27/01/2021)
El Ple Ordinari del mes de gener, celebrat el dimecres 27, va començar amb un minut de silenci per la mort violenta d'una dona a Badia que havia tingut lloc dilluns anterior.

El ple va aprovar per assentiment l'acta de la sessió anterior del ple.
El següent punt del dia va proposar el reconeixement extrajudicial de crèdits, per 123.090,52 euros, i aplicar-los a càrrec del pressupost 2021. La regidora de l'equip de Govern Montserrat Jiménez va explicar que la major part eren per subministraments. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups municipals.

A continuació es va sol·licitar que l'activitat física sigui considerada bé essencial.

El regidor de l'equip de Govern Antonio García va destacar, a la seva intervenció la importància del sector esportiu, que representa el 2,1 del PIB a Catalunya i que aporta 80.000 llocs de feina.

El regidor d'ERC, Roberto Castillo, va respondre que no podia donar suport a la moció, ja que, segons va dir "quan una administració pren una mesura tan impopular és per un bé superior, que és la salut", i va anunciar que s'abstindria.

La regidora Amalia Frutos, de Ciutadans, va afirmar que el seu grup votaria a favor.

Nerea García, regidora de Totes Fem Badia, va explicar que el seu grup estava a favor que l'esport sigui una activitat essencial, però que no pot dependre d'instal·lacions gestionades pel sector privat i va explicar que creien en un model que potenciés l'esport als espais públics i de forma gratuïta, i va anunciar l'abstenció del seu grup.

L'alcaldessa, Eva Menor, va respondre que Totes Fem Badia estava barrejant conceptes i va assegurar que l'equip de Govern creu en l'esport accessible per a tothom i que la política de preus tendeix a aquest objectiu.

El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i de Ciutadans i l'abstenció de la resta de grups municipals.

A continuació es va iniciar el torn de precs i preguntes. Amalia Frutos va demanar que s'arreglés la rampa d'accés al CAP, el gàlib de l'aparcament de l'edifici El Molí i que s'arribés a un acord amb l'AMB per a la solució dels problemes de l'ascensor del carrer Bètica.

La regidora Nerea García va preguntar sobre la intervenció al Casal de Joves i la intenció de realitzar part de les seves activitats a la part nova del Centre Cívic. També va proposar la conveniència d'un procés participatiu i va preguntar si el trasllat d'activitats és definitiu i respecte a què es farà amb l'edifici antic. També va preguntar sobre les millores a la coberta del Mercat Municipal i sobre quines polítiques s'estan plantejant arran del tancament de la Federació d'Entitats Culturals.

Roberto Castillo va denunciar que veïns de Barberà estaven fent servir els contenidors de Badia, va explicar que havia rebut informacions de què, al Club de Petanca, no s'estaven complint les normes anticovid i va voler saber què estava fent l'equip de Govern contra la delinqüència i l'incivisme.

La regidora de l'equip de Govern Encarna Rodrigo va explicar que tenien coneixement de la situació de l'ús dels contenidors de Badia per part de persones de Barberà del Vallès i va explicar que han contactat una figura de l'ajuntament veí, l'inspector de frontera, per fer mediació. També va explicar que han iniciat un procés sancionador a una persona de Barberà per abocar residus a la via pública.

Respecte a l'ascensor, va explicar que està en observació i va anunciar que no acceptarà que no se solucionin tots els problemes, tot i que, segons va dir, ja s'havia aconseguit una millora important del seu funcionament.

Pel que fa al gàlib, va indicar que s'havien produït moltes baixes a la brigada i que s'està pendent de poder fer-ho abatible.

Encarna Rodrigo va explicar que s'està a l'espera de rebre el material per poder finalitzar les voreres de la rampa del CAP. Finalment, va explicar que, el setembre de l'any passat, es va fer una millora en el Mercat Municipal i que en les darreres precipitacions, no s'han produït filtracions d'aigua.

A continuació, el regidor Rafael Moya va criticar l'afirmació de Roberto Castillo sobre la situació de creixement de la delinqüència, que va negar absolutament. Rafael Moya va dir que hi havia incidències de convivència i incivisme, que també s'havien incrementat amb la tensió que pateix la ciutadania amb les limitacions per la COVID-19. Va explicar que s'havien dut a terme procediments sancionadors.

L'alcaldessa va subratllar que es tendeix sistemàticament a simplificar i definir Badia com la ciutat sense llei, una afirmació que afecta l'autoestima i que "la nostra ciutadania no s'ho mereix". Respecte a la violència, va destacar que "l'índex de delinqüència a Badia és molt inferior al dels municipis veïns".

Respecte al Club de Petanca, el regidor Alberto García va explicar que han fet visites i que no s'ha constatat que no estiguin complint les mesures de seguretat.

Pel que fa a la FEC, el regidor Josep Martínez va voler destacar que, durant la seva existència, han fet un treball exemplar i han fomentat la cultura. De cara al futur, va explicar que "establirem un espai de deliberació i diàleg amb l'associacionisme post-COVID, per fer de Badia una ciutat amb participació, treball comunitari i foment de la cultura".

L'alcaldessa es va sumar a les paraules del regidor i va dir que "en aquest fòrum s'ha posat en dubte la Federació d'Entitats Culturals, que ha estat la vertebradora del nostre món associatiu i a la qual farem un reconeixement de la seva tasca durant tots els seus anys d'existència".

Respecte al Casal de Joves, el regidor Iván Sanz, va explicar que està afectat per la reforma del pla general urbanístic i va dir que el Centre Cívic és un espai alternatiu que permet realitzar part de les activitats que, altrament, no tindrien resposta.

Publicat el 30.01.2021