www.badiadelvalles.cat
Les noves mesures per fer front a la COVID-19 han entrat en vigor aquesta matinada, quan s'ha publicat la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, excepte les restriccions en l´àmbit universitari, als actes religiosos i la limitació de reunions de més de 6 persones, que queden pendents de la validació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

A continuació, resumim les restriccions a les diferents activitats que incorpora la resolució:

Bars i restaurants, només servei per emportar

El text suspèn les activitats de restauració en tota mena de locals i establiments, que només poden oferir serveis de lliurament a domicili o de recollida a l'establiment, amb cita prèvia. 

Teletreball i mesures d'higiene i prevenció a la feina

Als centres de treball, indica que s'ha de promoure mesures organitzatives i tècniques per limitar al màxim la mobilitat, prioritzant el teletreball i altres mesures, com horaris esglaonats d'entrada i sortida.

30% de l'aforament a comerços

Pel que fa a l'aforament als comerços, es limita al 30% de la capacitat. L'apertura al públic dels establiments i locals comercials al detall que tinguin una superfície útil d'exposició i venda superior a 400 metres quadrats queda condicionada a establir sistemes de control de l'accés i de l'aforament en temps real. Els establiments comercials d'alimentació, de begudes, de productes higiènics i d'altres productes de primera necessitat, així com farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària hauran de reduir l'aforament al 50%. 

50% de l'aforament a equipaments esportius i activitats culturals

També es limita al 50% l'aforament a les instal·lacions i als equipaments esportius, que han de garantir control d'accés i el compliment de les indicacions dels plans sectorials aprovats pel comitè de direcció del pla d'actuació del PROCICAT. 

L'aforament a les activitats culturals, d'arts escèniques, musicals, cinema o exposicions, queda limitat al 50%, com als actes religiosos i cerimònies civils.

Ajornament de les competicions esportives

La resolució estableix l'ajornament de totes les competicions esportives, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.

També suspèn l'apertura al públic de sales de joc. 

Tancament de parcs i jardins a les 20 hores 

Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantil poden obrir-se, seguint les pautes d’ús i manteniment aprovades pel PROCICAT, però no es permetrà el seu ús a partir de les 20 hores. 

El transport públic ha de mantenir el 100% de l'oferta

El transport públic ha de mantenir l'oferta de serveis al 100%, encara que hi hagi una reducció de la demanda, només es pot reduir l'oferta en horari nocturn.

El text recomana restringir els desplaçaments no essencials i ser a casa tot el possible per reduir el risc de contagi. 

La resolució es fonamenta perquè la situació a Catalunya indica que actualment hi ha moltes zones que presenten brots complexos de COVID-19 i que s'ha intensificat, de manera clara i progressiva, la transmissió comunitària a tota Catalunya, amb una taxa d'incidència acumulada que es troben per sobre dels 250 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies.

Pots consultar la resolució al document adjunt.

RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

Fitxer: 1816959.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 10
Mida: 86.02 kB

Publicat el 16.10.2020