www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia posa en marxa una campanya per impulsar el reciclatge d'envasos de vidre als bars i restaurants de la ciutat, amb la col·laboració d'Ecovidrio. A través de visites personalitzades, que es faran a partir de la setmana vinent, se'ls informarà sobre l'obligatorietat de separar aquests envasos per al seu reciclatge, en línia amb el compliment de la normativa.

Durant les setmanes vinents, l'equip d'educadors i educadores ambientals realitzarà enquestes i entrevistes als establiments de restauració de Badia, per conèixer de primera mà quines són les seves necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, oferiran informació detallada als locals de com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i ambientals que té el reciclatge d'envasos de vidre.

La restauració genera, aproximadament, el 50% dels envasos de vidre d'un sol ús. La seva col·laboració és clau per incrementar les xifres de recollida selectiva d'envasos de vidre i la consecució d'objectius de reciclatge. Per això, avançar en la implantació d'hàbits sostenibles al sector suposa una millora significativa en la lluita contra l'emergència climàtica, i per a la salut de la ciutadania.

En el marc del pla estratègic EcoVares i per tal de facilitar el reciclatge de vidre al canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Càtering), Ecovidrio -entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya- realitzarà un estudi per analitzar les possibilitats d'instal·lar contenidors especials, dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre. Així mateix, l'entitat lliurarà, sense cost per al sector hostaler, cubells adaptats amb rodes per facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.

Per tirar endavant aquesta iniciativa, s'engegarà un treball de camp per reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d'envasos de vidre. Com també, es recordarà que al contenidor verd s'hi dipositen únicament envasos de vidre; no plats, gots, ceràmica, miralls, etc. els quals impossibiliten el procés del reciclatge.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra l'emergència climàtica. En utilitzar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos es minimitza l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es redueix l'emissió de CO2 al procés de fabricació i s'estalvia energia.

Publicat el 25.10.2024