www.badiadelvalles.cat
Els alcaldes de Badia, Josep Martínez Valencia, i de Barberà, Xavier Garcés, es van reunir dimecres amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Manel Nadal, i amb la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Susi López, per demanar millores en les línies d'autobusos que donen servei a les dues poblacions. El secretari de Mobilitat va respondre que planejaran les accions a aplicar en el primer trimestre del 2025, un cop disposin del nou pressupost per invertir-hi.

L'alcalde de Badia va exposar la massificació que es produeix diàriament en la línia A2 i va demanar que s'incrementi el nombre d'autobusos per oferir el servei de transport públic amb les condicions adequades. Josep Martínez Valencia va transmetre que l'Ajuntament ha rebut més de 400 signatures de veïns i veïnes que pateixen diàriament problemes per accedir als autobusos i durant els trajectes, que s'efectuen amb un gran nombre de persones dempeus.

També va proposar modificar les expedicions de primera hora del matí, de Badia a Barcelona a les 4.55 hores, i de tornada, a les 5.30 hores, que actualment està sufragant l'Ajuntament, perquè la Generalitat es faci càrrec del cost i canviï el seu horari a l'hora punta, per descongestionar el servei, i va reclamar que s'exigeixi a les empreses concessionàries que tots els autobusos estiguin adaptats per facilitar els trajectes a les persones amb diversitat funcional.

L'alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, va demanar millorar el servei d'autobús de connexió amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i optimitzar les estacions d'autobusos de les diferents concessions, agrupant-les quan sigui possible, per facilitar els transbordaments entre línies. Així mateix, va proposar que tots els autobusos que passen pel davant del Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) Cerdanyola-Ripollet s'aturin a la parada, per facilitar l'accés a aquest servei primordial.

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, es va comprometre a estudiar aquestes millores en el servei durant el primer trimestre de l'any vinent, de seguida que la Generalitat disposi del pressupost de l'any 2025, que hauria de permetre dur a terme inversions en les línies.

Aquesta reunió forma part de les accions coordinades per millorar els serveis comuns que els alcaldes de Badia i Barberà del Vallès van acordar a la trobada que van fer el 3 de setembre passat.

Publicat el 18.10.2024