www.badiadelvalles.cat
L'Ajuntament de Badia ha iniciat la millora més gran en l'enllumenat públic de la ciutat des de l'any 2019. Des d'ahir, han començat les obres per reformar 7 sectors de l'enllumenat públic, amb la substitució de 342 lluminàries per tecnologia LED, situades en zones de vianants i de circulació de vehicles. També se substituiran per columnes noves les columnes dels fanals que estiguin en mal estat, se sanejaran les línies que donin problemes i es canviaran tots els quadres elèctrics dels 7 sectors, per a millorar la protecció i control de l'enllumenat públic, amb la implantació de la telegestió. La inversió, que és possible mitjançant una subvenció que l'Ajuntament ha aconseguit de la Diputació de Barcelona, està valorada en uns 361.000 euros.

Els quadres elèctrics que se substitueixen estan situats a Santander, número 6; La Mancha, 17; Plaça Major, Av. de la Mediterrània, 10; Av. de la Mediterrània, 24; Av. Tibidabo i Eivissa, 12. En el plànol adjunt pots veure l'abast de la intervenció.

Ubicació dels sectors elèctrics que s'estan millorant

El contracte de l'obra s'ha adjudicat en 3 lots a les empreses Nitlux (lot 1) i SECE (lots 2 i 3). La previsió de la durada de les obres és de 2 mesos per als lots 1 i 3, i de 3 mesos per al lot 2.

Badia té, en total, 30 sectors d'enllumenat. Per arribar al total de l'enllumenat públic, caldran dues intervencions més que l'Ajuntament ja està planificant. D'aquesta manera, es millorarà tot el sistema d'enllumenat públic de la ciutat per fer-lo més eficient, disminuint la contaminació lumínica i reduint el consum energètic per fer de Badia una ciutat més sostenible.  

Publicat el 08.10.2024