www.badiadelvalles.cat
En un ple extraordinari i urgent que va tenir lloc dimecres, 26 de juny, a les 19.30 hores, la, fins ara, alcaldessa de Badia, Eva Menor, va presentar la renúncia al càrrec després d'haver estat designada com a diputada del Parlament de Catalunya a les darreres eleccions autonòmiques. Demà dissabte 29 de juny, a les 12 hores, tindrà lloc el ple d'investidura per triar la persona que estarà al davant del govern municipal. El grup Socialista proposarà Josep Martínez per ser el nou alcalde del municipi.

La Sala de Plens es va omplir de gom a gom i hi van assistir autoritats com l'alcalde de l'Hospitalet, David Quirós; l'alcalde de Polinyà, Javier Silva; l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i l'alcalde de Ripollet, Lluís Tirado i l'exalcalde de Badia, José Luis Jimeno. Van prendre la paraula els portaveus de tots els grups polítics amb representació al consistori, que van desitjar a Eva Menor sort i encerts en la seva nova etapa. El portaveu del grup Socialista, Rafael Moya, va fer un resum dels 15 anys en què Eva Menor ha estat alcaldessa de Badia i va destacar “la serenitat, treball i compromís, que, juntament amb el talent, són les virtuts que et descriuen millor”. Moya va resumir les fites assolides, com aconseguir que la Generalitat aporti 4,5 milions d'euros per a la retirada de l'amiant dels edificis de Badia i la cessió de tres parcel·les per part de l'INCASÒL i va destacar que “tot això no és producte de la sort o la improvisació, és fruit del treball, la planificació i de la recerca de recursos que has pilotat durant aquests anys”.

A continuació va prendre la paraula Eva Menor, molt emocionada durant tot el seu parlament, que va subratllar que “a pesar de les dificultats, sempre he cregut en el potencial d'aquesta ciutat i he treballat molt per convertir Badia en una ciutat amb oportunitats”. Menor va agrair tota la feina feta per l'equip de Govern, l'oposició i els treballadors i treballadores de l'Ajuntament. En relació amb les seves noves responsabilitats, va anunciar que “des del Parlament continuaré treballant per millorar aquesta ciutat i per millorar Catalunya” i va finalitzar el seu discurs amb un “Visca Badia del Vallès!”.

Pots veure el ple de renúncia a l'Alcaldia d'Eva Menor en aquest enllaç.

Una llarga trajectòria a Badia del Vallès

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid, i màster en Pràctica Jurídica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Hisenda Autonòmica per la Universitat de Barcelona i amb un postgrau en Gestió i Administració Local per la UAB, Eva Menor ha exercit com a advocada amb despatx propi, especialitzada en dret civil, dret administratiu, dret penal, dret laboral i dret de família. També ha exercit com a gestora comptable i fiscal de pimes.

Va entrar a l'Ajuntament de Badia després de les eleccions municipals de l'any 2003, on va ser elegida regidora i es va fer càrrec de la regidoria de Cultura i Participació Ciutadana. L'any 2007 va ser nomenada tinenta d'alcalde de l'àrea d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals. L'any 2009 es va convertir en alcaldessa del municipi i ha estat reelegida en les eleccions municipals de 2011, 2015, 2019 i 2023.

Publicat el 28.06.2024