www.badiadelvalles.cat
El Govern de la Generalitat va anunciar ahir que ha autoritzat la cessió gratuïta a l'Ajuntament de tres finques de l'INCASÒL, situades al terme municipal de Badia. Aquesta cessió dona compliment a una llarga reivindicació de l'Ajuntament, que havia demanat aquesta cessió en nombroses ocasions a la Generalitat i l'INCASÒL.

Una llarga reivindicació

El compromís de cessió d'aquestes finques es va aprovar en un conveni signat l'any 2007 entre la Generalitat i l'Ajuntament de Badia, però no es va dur a terme. També es va incloure en la llei 23/2015 del règim transitori del finançament específic de Badia del Vallès, publicada el 29 de juliol de l'any 2015, sense que tingués efecte fins ara.

Per aquest motiu, durant aquests anys l'Ajuntament ha dut a terme nombroses reunions amb la Generalitat i l'INCASÒL en les quals ha insistit que calia donar compliment a aquest compromís, fins que ha aconseguit que es faci realitat.

Finalment, el Consell Executiu de la Generalitat va autoritzar ahir l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), dependent del Departament de Territori, la cessió gratuïta de tres finques destinades a equipaments.

Espai per al desenvolupament econòmic de Badia

Els terrenys que l'INCASÒL cedeix gratuïtament a Badia corresponen a tres finques amb les quals es vol contribuir a resoldre el dèficit que pateix el municipi des de la seva creació. A continuació, les detallem:

La primera és la resta de la finca registral identificada com a superilla número 6, amb una superfície registral de 7.586 metres quadrats i situada entre l'avinguda de Burgos, el carrer Bètica i l'avinguda Via de la Plata. Aquí es troba el Mercat Municipal, un edifici d’ús municipal, la seu de l'Ajuntament i el Casal de la Gent Gran.

La segona finca està identificada com a superilla número 9, amb una superfície registral de 30.501,44 metres quadrats i se situa entre el carrer Finisterre, l'avinguda del Cantàbric i el gran eixample de Santa Maria de Barberà. Acull el Poliesportiu de Badia, construït al voltant de l'any 1980 i que inclou un camp de futbol, una piscina i zones d'aparcament.

Finalment, la tercera finca, la més gran, de 38.830 metres quadrats, correspon a la finca registral identificada com a superilla número 10 i confronta amb el gran eixample de Santa Maria de Barberà, l'avinguda del Cantàbric i el carrer de Finisterre. A hores d'ara, acull unes instal·lacions esportives a l'aire lliure, així com una benzinera.

La cessió d'aquests terrenys per part de l'INCASÒL és un pas molt important per dotar Badia de sòl industrial que faciliti el desenvolupament econòmic del municipi, dins d'una reordenació urbanística que té previst obrir i connectar Badia amb el seu entorn.

Publicat el 26.06.2024