www.badiadelvalles.cat
El Servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Badia del Vallès està promovent la continuïtat del projecte  Xarxa de Punts Lila, de la Diputació de Barcelona, iniciat l'any 2022, amb l'objectiu de sensibilitzar i prevenir sobre les violències masclistes, i atendre casos que es puguin donar.

El projecte preveu, d'una banda, la instal·lació de carpes en espais quotidians i per altra, la formació de persones que es troben en contacte amb la ciutadania, com poden ser els i les comerciants, així com el personal dels equipaments municipals. L'empresa adjudicatària que ha portat a terme el desenvolupament del servei és Doble via SCCL.

Punt Lila diürn
En aquesta edició, s'han instal·lat dos Punts Lila diürns, el primer, a l'acte commemoratiu del 8M, i el segon, a la Festa de la Primavera (celebració del dia de la família i el joc lliure). En total, s'hi han apropat 304 persones (235 dones, 68 homes i una persona no binària), majoritàriament infants i dones adultes.

Impuls a la Xarxa de Punts Lila
A l'edició anterior (2022-23), un total de 12 d'equipaments i comerços del municipi es van convertir en punts informatius i de referència per a la ciutadania en prevenció i sensibilització envers les violències masclistes. Els establiments que es van adherir a la xarxa de Punts Liles van ser: Complex esportiu, Casal del Infants, Pati de la Mainada, Espai Jove, Policia Local, Edifici El Molí, Casal de la Gent Gran, Ambulatori i la OAC. I els comerços adherits: Farmàcia Plana Ramoneda, merceria Maria Luisa i Farmàcia Budallés.

Aquest 2024, el projecte s'ha centrat en les sessions informatives dirigides als comerços, per continuar treballant en la sensibilització, prevenció i erradicació de les violències masclistes en espais quotidians de la ciutat.

Els dies 23 i 24 de maig es van fer visites informatives a alguns comerços de la ciutat, explicant el projecte i convidant-les a adherir-se a la Xarxa de Punts Lila ja existent. L'objectiu és conèixer els serveis municipals on poden derivar a dones en situació de violència masclista i com actuar.  Van adherir-se a la Xarxa els següents comerços: Estanco de la Glorieta, Ferreteria Olver, Estanc del Cantàbric, L'Armari de la Sílvia, Farmàcia La Mediterrània, Associació de Veïns, Biblioteca Feminista de Trenquem el Silenci, Bar Cafeteria Les Nenes, cafeteria La Dulce Esencia, la Floristeria de Badia, cafeteria Més Que Pa i el Mercat Municipal.

Els establiments que participen a la xarxa tenen un distintiu visible a l'entrada per tal que les persones que ho necessitin s'hi puguin adreçar.

L'objectiu dels Punts Lila Quotidians és trencar amb l'imaginari que les violències masclistes només es produeixen en l'oci nocturn o en contextos festius, i amb la finalitat de sensibilitzar sobre aquesta xacra a tota la ciutadania.

Publicat el 25.06.2024