www.badiadelvalles.cat

L'Institut Escola Badia ha realitzat dos tallers de consum pel cicle inicial per introduir a l'alumnat de P5 al món del consum amb un aprenentatge inicial dels seus drets i deures bàsics. D'aquesta manera, es vol despertar en ells la necessitat d'utilitzar els mecanismes de protecció que les administracions posen al seu abast.

El taller Oh!!, la joguina no juga treballa conceptes com l'etiquetatge, la identificació del preu, comprovants de compravenda (tiquet-factura), conformitat dels productes (garanties) i circuit de reclamació (atenció al client i servei local de consum). S'ha fet en una única sessió amb dos blocs de treball, en el primer els alumnes han fet un simulacre de compra d'un producte on l'aula s'ha convertit en una botiga de joguines i en el segon s'ha treballat les accions que ha de fer un alumne quan es detecta que el seu producte no és conforme, realitzant un simulacre de reclamació.

El taller Oh!!, la joguina no juga i un segon que porta per nom De l'escola al centre comercial, es faran per diferents centres educatius al llarg d'aquest primer trimestre del curs escolar.

Aquestes actuacions s'han organitzat i subvencionat per la Diputació de Barcelona a partir de la sol·licitud realitzada pel servei de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament, amb l'objectiu de formar els clients del futur perquè sàpiguen utilitzar totes les eines que tenen al seu abast per comprar amb les màximes garanties.

Publicat el 25.10.2023