www.badiadelvalles.cat
×  
Visita als habitatges per a la gent gran de Santa Coloma de Gramenet Visita als habitatges per a la gent gran de Santa Coloma de Gramenet
Una delegació de Badia, encapçalada per l'alcaldessa, Eva Menor, ha visitat aquest matí l'edifici d'habitatges per a la gent gran Miguel Hernández, a Santa Coloma de Gramenet. Allà s'han reunit amb l'alcaldessa Núria Parlon, que els ha explicat el procés de rehabilitació de l'antiga escola en equipament per a la gent gran, un procés que l'Ajuntament de Badia vol replicar en l'antiga escola Antonio Machado.

A més de regidors de l'equip de Govern, a la reunió han assistit representants d'entitats de Badia com el Grup ProGeriátrico, l'associació TEA-TDAH, la Fundació Tallers i Associació contra el Càncer, entre altres.

Les persones assistents han pogut visitar l'equipament, que disposa de 48 habitatges accessibles, 5 habitatges adaptats i serveis comuns, amb un lloguer assequible. Tots els habitatges compten amb superfícies que oscil·len entre els 42 i els 48 metres quadrats, amb menjador-sala d'estar i cuina, una habitació i un bany accessible o adaptat. L'equipament està situat just al costat de la residència per a la gent gran, creant així una zona que concentra els serveis per a aquest col·lectiu en funció de les seves necessitats.

Un exemple que es vol replicar a Badia

La rehabilitació de l'antiga escola Miguel Hernández de Santa Coloma coincideix en gran manera amb el projecte de Badia per rehabilitar l'antiga escola Antonio Machado en un edifici d'habitatges per a gent gran i per persones en situació de dependència. En el cas de Badia, també es vol oferir l'edifici de l'escola Empordà a la Generalitat perquè es pugui reconvertir en residència per a la gent gran, amb la qual cosa Badia podria disposar, igual que Santa Coloma de Gramenet, d'una zona que cobreixi les necessitats de les persones grans, i, en el cas de Badia, també a les que presentin un cert grau de dependència.

Publicat el 24.02.2023