www.badiadelvalles.cat
El ple municipal que es va celebrar el 29 de juny va aprovar la desafecció dels béns del carrer Saragossa i el Pla d'Ordenació de Recursos Humans per a l'estabilització de l'ocupació temporal per reduir la temporalitat a l'Ajuntament de Badia a menys del 8%. També va aprovar una declaració institucional per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Declaració institucional per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

El ple va començar amb la lectura de la declaració institucional de l'Ajuntament de Badia del Vallès amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que defensava la tolerància i la defensa de la igualtat. L'Ajuntament es va sumar a l'erradicació d'actituds LGTBI-fòbiques.

El regidor d'ERC, Roberto Castillo, va indicar que, des del seu partit, volen continuar construint un món feminista.

El regidor de Ciutadans, Juan José Barcala, va denunciar que les lleis no tenen disposicions reglamentàries i que la Generalitat “es queixa que no pot gestionar perquè el Tribunal Constitucional tomba les lleis que ells han creat per ser tombades”.

Nerea García, de Totes Fem Badia, va agrair que la declaració reculli dos punts de la moció que el grup havia presentat i que, conseqüentment, van retirar, com la necessitat de dotar els ajuntaments amb més recursos, ja que són les administracions més properes a la ciutadania.

El regidor socialista Josep Martínez va posar en valor la tolerància que s'ha aconseguit gràcies a la intervenció pública i a la feina de les administracions.

El ple va excusar la regidora Anna Luque i va aprovar, per unanimitat, incloure en el punt del dia, amb caràcter d'urgència, la desafecció dels béns del carrer Saragossa propietat de l'Ajuntament.  

A continuació, es va aprovar per assentiment l'acta de la sessió anterior del ple.

Aprovació de modificacions de crèdit

El primer punt del dia era la modificació de crèdit 30/2022 en modalitat de suplement de crèdit. Així, es proposava un suplement de crèdit de 31.000 euros per despeses d'assistència a la infància i família, i 10.028,65 euros per a vestuari de la Policia Local. En total, el suplement és de 41.028,65 euros, a càrrec del romanent de tresoreria.

El regidor socialista Rafael Moya va explicar que la intenció era dotar de més crèdit a dues partides que tenien crèdit insuficient. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

El segon punt era l'aprovació de la modificació de crèdit 33/2022, en modalitat de transferència de crèdits, per 350 euros, per formalitzar un conveni amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta.

A continuació, es va sotmetre a aprovació el reconeixement extrajudicial de crèdits d'exercicis anteriors corresponents al capítol 2, per import de 8.545,86 euros, per aplicar crèdits i obligacions que no disposaven de crèdit suficient. El punt es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

20 de febrer i 14 d'abril, festius locals de l'any 2023

El següent punt era l'aprovació dels festius locals per a l'any 2023. El ple va acordar proposar al departament d'Empresa i Treball de la Generalitat la fixació dels dies 20 de febrer i 14 d'abril com a festes locals de Badia del Vallès, amb el vot favorable del grup socialista, Totes Fem Badia i ERC. El grup de Ciutadans es va abstenir.

Denegació de compatibilitat

El ple va denegar el reconeixement de compatibilitat d'un agent de la Policia Local per exercir l'activitat privada sol·licitada, ja que el complement específic assignat al lloc de treball inclou el factor d'incompatibilitat. El punt es va aprovar amb els vots favorables del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.  

Aprovació del Pla d'Ordenació de Recursos Humans per a l'estabilització de l'ocupació temporal

El ple va ratificar l'acord que es va assolir en la Mesa General de Negociació de l'Ajuntament i va aprovar el Pla d'Ordenació de Recursos Humans. La regidora socialista Montserrat Jiménez va definir el pla com a la “via estratègica” per reduir la temporalitat a l'administració per sota del 8%. El punt va ser aprovat pels 10 vots favorables del grup socialista. La resta de grups es van abstenir.  

Primera pròrroga del servei de neteja d'edificis i dependències municipals

A continuació es va sotmetre a votació la primera pròrroga del servei de neteja d'edificis i dependències municipals amb l'empresa Sacyr Facilities, per un any a partir de l'1 de juliol, amb un preu de 647.499,78 euros, IVA inclòs. La regidora Encarna Rodrigo va indicar que és la primera de les tres possibles pròrrogues que es poden fer. Es va aprovar amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.  

Aprovació definitiva de la desafecció dels béns del carrer Saragossa

El següent punt era l'aprovació definitiva de la desafectació dels béns de domini públic del carrer Saragossa, que passen a ser béns patrimonials, que es va aconseguir amb el vot favorable del grup socialista i l'abstenció de la resta de grups.

A continuació, el regidor Rafael Moya va donar compte de la resolució de tancament i liquidació del Pressupost General de 2021.

Torn de precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, el regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya, Roberto Castillo, va demanar que es canviïn les papereres trencades.

La regidora de Ciutadans Amalia Frutos va insistir en el tema dels equipaments dels parcs, indicant que el parc del mercat havia de tenir un altre tipus de tancament. També va demanar que es fes la neteja de l'aparcament de l'av. de Burgos perquè no generi polseguera.

Nerea García, de Totes Fem Badia, va voler deixar constància del rebuig del seu grup a la tanca de Melilla, perquè, segons va afirmar “vulnera els drets humans”. Respecte a l'adequació per a l'estiu de l'entorn de la piscina del Complex Esportiu, va demanar si la instal·lació podria ser més resistent.

Li va respondre el regidor Antonio García, explicant que la ràfia és el material més adequat per a aquest espai.

La regidora Encarna Rodrigo va detallar que les papereres es van substituint a la mesura que es disposa d'estoc i, respecte als parcs, va dir que l'Ajuntament estava esperant l'homologació dels espais. Finalment, va indicar que l'aparcament està en bon estat.

Publicat el 08.07.2022