www.badiadelvalles.cat
Representants de l'equip de govern, de serveis tècnics de l'Ajuntament i de la Policia Local s'han reunit aquest matí amb una delegació d'Agents Rurals per coordinar les accions que es poden dur a terme davant la detecció de porcs senglars al municipi.

Un cop es va detectar la presència de senglars a Badia, l'Ajuntament va informar Agents Rurals, ja que és el cos competent en casos com aquest. Els agents han estat estudiant el terreny per identificar el comportament d'aquests animals i la seva implantació a l'entorn.

A la reunió d'avui han explicat que els senglars accedeixen a Badia per la zona del riu sec. Per donar resposta a la seva presència, cal tenir en compte que Badia presenta característiques que limiten les possibilitats d'actuació, ja que alterna zones verdes amb altres amb una molt alta densitat de població. Agents Rurals, Ajuntament i Policia Local estudiaran, de forma conjunta, quins mètodes són els més adequats per controlar la presència de porcs senglars, aplicant criteris d'efectivitat, minimització de riscos i viabilitat econòmica.

Els agents han recordat que no s'ha d'abandonar a la via pública productes que puguin servir d'aliment i que, com es tracta d'animals salvatges, s'ha d'extremar la precaució davant la seva presència perquè poden atacar si se senten en perill. També recomanen que, davant la presència de senglars, es truqui al 112, perquè Agents Rurals rebi la comunicació directament.

Recordem les recomanacions en cas de trobada amb senglars que vam publicar.

Recomanacions en cas que et trobis amb porcs senglars

La sobrepoblació de senglars ha propiciat que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat hagi anunciat un pla de xoc per controlar el nombre a tot Catalunya, que calculen que actualment se situa entorn dels 200.000 exemplars.

Publicat el 29.04.2022