www.badiadelvalles.cat

Presentació del projecte Imagina BadiaDivendres passat a la tarda, la plaça Major va ser l'escenari de la presentació a la ciutadania del procés per redactar el Pla d'acció local “Imagina Badia”, un procés que es duu a terme de manera participativa i que ha de permetre la transformació i millora de la qualitat de vida a la nostra ciutat, d'acord amb les necessitats i els anhels dels seus i les seves habitants.

El projecte està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Ajuntament de Badia del Vallès i està cofinançat per la Unió Europea dintre del programa URBACT i la xarxa de treball “Sub<Urban", a la qual pertanyen també la ciutat d'Anvers (Bèlgica), Casoria (Itàlia), Düsseldorf (Alemanya), Solin (Croàcia), Brno (República Checa), Oslo (Noruega), Baia Mare (Romania) i Viena (Àustria). Aquest programa busca impulsar la transformació de les ciutats des d'una perspectiva integral per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb la participació de la ciutadania com a subjecte actiu d'aquestes transformacions. Per aquest motiu, al llarg de tot el procés es desenvoluparan diferents activitats, des de les més lúdiques fins a debats oberts, per tal de recollir les aportacions de tothom.

El Pla d'acció de Badia del Vallès és el document que identificarà les situacions que s'han de millorar de manera prioritària, l'estratègia a seguir, els actors que s'hi hauran d'involucrar i les accions concretes que s'hauran d'implementar amb l'horitzó 2020. La redacció del Pla d'acció local està impulsada pel Grup Central de Debat, un grup de veïns i veïnes i persones vinculades amb entitats, associacions i institucions públiques interessades a contribuir a la millora de la ciutat. L'Ajuntament de Badia del Vallès i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en són membres actius.

Aquest primer acte públic, que va tenir lloc el passat dia 28, va servir per fer-ne la presentació oficial, on la ciutadania va poder, per primer cop i de boca de diversos conciutadans, escoltar en què consistia el projecte i de quina manera podran deixar-hi la seva empremta. La xerrada, duta a terme per dos veïns de Badia, Tania Moreno i Carlos Matz, membres de l'anomenat Grup Nombrós públic va assistir a la xerrada duta a terme per dos veïns de Badia, tres membres del Consell dels Infants i un expert en participacióCentral de Debat, va tenir molt bona acollida entre les persones que hi van assistir. També hi van participar, com a convidats a l'esdeveniment, tres representants del Consell dels Infants (l'Isaías, la Paula i l'Abril) i el cap de Participació de l'Ajuntament de Cerdanyola, Isaac Comas que, amb una llarga experiència en participació veïnal i processos urbanístics, va parlar dels temps de participació (en la planificació, l'execució i el manteniment) i de la importància que les diferents experteses (les dels arquitectes i urbanistes, per la part tècnica, i les dels veïns i les veïnes, en l’ús dels espais) se sumin per tal de transformar les ciutats i convertir-les en espais de vida, convivència i qualitat. La plaça de l'Ajuntament també va acollir el taller Construeix la Badia dels teus somnis, que va permetre tothom qui ho va voler, proposar idees per crear la Badia del futur. Així mateix, hi va haver un taller específic per a infants. A més, a la Sala de Plens de l'Ajuntament, es va projectar un vídeo -codissenyat amb els membres del Grup Central de Debat- que pretenia convidar la ciutadania a compartir amb la resta, a través del projecte Imagina Badia, els seus somnis de futur per a la ciutat.

Per a més informació sobre aquest projecte, podeu consultar l’espai que hi hem dedicat al nostre web.

Els infants també van tenir el seu taller La ciutadania va poder participar en el taller Construeix la Badia dels teus somnis Xerrada duta a terme per dos veïns de Badia, tres membres del Consell dels Infants i un expert en participació Projecció del vídeo Imagina Badia L'expert en participació, Isaac Comas, i els membres del Grup Central de Debat del projecte, Tania Moreno i Carlos Matz 

Tania Moreno i Carlos Matz, els dos veïns de Badia que van impartir la xerrada informativa Una veïna contempla les propostes ciutadanes del taller Construeix la Badia dels teus somnis

 

Publicat el 03.05.2017